Pilot do centralnego zamka Nissan Almera

08 Paź 2011, 11:30

Witam
Zgubiłem jedyny pilot do centralnego zamka do Nissan Almera 1.4 98r. i wyczytałem na forum że można dodać nowy pilot tylko czy musi to być jakiś specyficzny pilot bo znalazlem na ebay'u piloty do nissana, czy taki pilot podejdzie:
[link do eBay wygasł]
Poprzedniego pilota również miałem z dwoma przyciskami, tylko że jeden był taki duży czerwony, pamietam że jeszcze z tyłu pisało nissan więc to chyba orginalna centralka jest.
Znalazłem jeszcze takiego pilota:
[link do eBay wygasł]
Czy któregoś z nich da się dodać procedurą którą znalazłem na forum:
1. Zamknać wszystkie drzwi przy użyciu przycisku na drzwiach kierowcy.

2. Wkladac kluczyk do stacyjki i wyciagac 6 razy w ciągu 10 sekund. Jeśli zrobisz to dobrze to zamigają światła awaryjne. Za każdym razem całkowicie wyciagaj klucz. Jesli procedura zostanie wykonana za szybko system nie wejdzie w tryb programowania.

3. Włóż klucz do stacyjki i przekręć do pozycji ACC.

4. W ciągu 5 sekund przyciśnij jakikolwiek przycisk na pilocie. Światła awaryjne zamigają. WAŻNE: Nie naciskaj przycisku więcej niż raz.. Jeśli naciśniesz więcej niż raz to d..a.

5. Jeśli masz jakieś inne piloty (również te które już używałeś), otwórz drzwi przy użyciu przycisku do otwierania na drzwiach i w ciągu 5 sekund przyciśniej jakiś przycisk na kolejnym pilocie. Znów zamrugają światła. Powtórz ten krok dla każdego pilota (włączając w to każdy istniejący pilot). { zastanawiam się czy zrobić to w też z pilotem który byl programowany jako pierwszy ale pewnie trzeba popróbowac, ja programowałęm tylko jeden}

6. Przekręć klucz do pozycji OFF wyciągnij kluczyk, otwórz drzwi przy użyciu przycisku na drzwiach i otwórz drzwi kierowcy.

Jest to niby procedura z instrukcji obsługi do Nissana, ja niestety takowej nie posiadam wiec nie wiem czy to prawda. Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto zna się w tym temacie.
tirque
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...