Pioneer AVIC-F310BT problem z zainstalowaniem aplikacji

21 Paź 2011, 19:57

Witam

Mam problem z moim Pioneer AVIC-F310BT
Mianowicie chciałabym zainstalować aplikacje z NavGate Feeds
Urządzenie zostało zarejestrowane i posiada kartę pamięci 16 GB
Kiedy podłączam panel do PC w trybie PC lub w trybie GPS niestety mam taki komunikat po otwarciu zakładki w Feeds "aplikacje"

"Nie można potwierdzić numeru urządzenia nawigacyjnego. Włóż kartę SD do urządzenia nawigacyjnego i podłącz urządzenie nawigacyjne do komputera za pomocą kabla USB"

Dodam że w samym urządzeniu widać ikonę karty i można na nią kopiować dane o np. spalaniu paliwa itp.

W instrukcji, która posiadam nie ma żadnej wzmianki co należy zrobić aby dany problem z instalacja aplikacji za pośrednictwem Feed nie występował
Patrzyłam również w instrukcjach innych modeli i jedyne co napisano, że należy skopiować jakieś dane na kartę przed podłączeniem urządzenia do NavGate Feeds
Z góry informuje, ze próbowałam z rożnymi kartami od 512 MB do 16 GB SD
W zawiązku z czym pytania:

W jakim trybie należy podłączyć urządzenie do PC aby Feeds mógł zainstalować aplikacje?
Jeśli AVIC-F310BT wymaga kopiowania plików na kartę pamięci z informacjami o modelu, to jak to wykonać ?
Jeśli nie wymaga to co należy robić aby ten problem rozwiązać ?

Dziękuje za pomoc !
Kwasopijca
Obserwowany

Auto: Smart fortwo

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Webasto dla samochodów elektrycznych
    Firma Webasto, znana z systemów ogrzewania i klimatyzacji stosowanych w większych samochodach i autobusach, a także szyberdachów i składanych dachów dla kabrioletów, rusza na podbój nowego ...