Pirat drogowy złapany w sieci

03 Sty 2008, 20:18

Policja namierzyła na YouTube pirata drogowego. Piratem okazał się 15 latek., który telefonem komórkowym sfilmował licznik samochodu, gdzie na autostradzie A4 rozpędzał się do 230 km/h. Filmikami zajmie się teraz legnicka policja. Są dowodem, że doszło do naruszenia przepisów ruchu drogowego i powstało zagrożenie dla innych użytkowników drogi. Policja ustaliła osobę na podstawie numeru IP komputera. Jestem zaskoczony, że nieodpowiedzialne nastolatki bawią się w rajdowców. Mam dla Was taką radę: Nie wrzucajcie filmiki i zdjęcia, które pokazują nadmierną prędkość na liczniku. Lepiej to zostawić sobie na pamiątkę.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

03 Sty 2008, 21:27

Albo pokazać sam licznik bez tego, po jakiej drodze się jedzie :) a odnośnie tematu to ostry młodzian.....
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

03 Sty 2008, 22:32

Ma chłopak pecha :-)
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

04 Sty 2008, 16:03

to jest dowód na to żeby 16-latkom nie dawać prawa jazdy. Czym sie różni 15 latek od 16 latka ?? Nic poza tym ze są w innych klasach. Zero rozsądku i pojęcia o zagrożeniu.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

04 Sty 2008, 17:32

Puchacz napisał(a):to jest dowód na to żeby 16-latkom nie dawać prawa jazdy. Czym sie różni 15 latek od 16 latka ?? Nic poza tym ze są w innych klasach. Zero rozsądku i pojęcia o zagrożeniu.

Qrczę, wręcz przeciwnie, młody a jaki sprawny :wink: .
A tak poza tym, głupota nie zna wieku. Czym się różni durny 40 latek od durnego 16 latka ?
Pierwszy przycina swoją bryką, drugi ... samochodem tatusia.

Bardziej serio, jestem za prawkiem od 16 roku pod kontrolą osoby dorosłej.
Klub Anonimowych Piratów Drogowych KAPD
Zbycho
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

04 Sty 2008, 20:14

ta ... tylko szkoda ze jak jechał te 230 km/h to mu opona nie pękła. ciekawe co by wtedy sie stało, przy dobrych wiatrach by zabił siebie i tych swoich koleszków a w najgorszym parę innych osób. a potem matka będzie płakała ze jej synuś kochany nie żyje a to takie spokojnie i miłe dziecko i bedzie mówiła czemu jemu sie to przytrafiło. Pozatym 40 - latek to raczej wie jak sie zachować na drodze i nie ma ułańskiej fantazji. więc prezentuje inny poziom na drodze i nie zasuwa 230km/h bo mu to nie jest potrzebne i raczej myśli o rodzinnie i co będzie jak go zabraknie.

Opierkun też to jest takie ryzykowny pomysł. Co za problem pojechać czasem bez, a jak go policja nie złapie to sie pewny siebie zrobi i będzie robił coraz głupsze rzeczy.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

23 Sty 2008, 20:24

Ciekawe ile pociagnie jak tatus zmieni fure? hehe
passek b5
Początkujący

24 Sty 2008, 14:19

Puchacz napisał(a):ta ... tylko szkoda ze jak jechał te 230 km/h to mu opona nie pękła. ciekawe co by wtedy sie stało, ...

Puchacz, twoja ciekawość mnie poraża :shock: Czy naprawdę życzysz tego każdemu piratowi drogowemu ?????
Zbycho
Nowicjusz

24 Sty 2008, 17:27

nie każdemu ... tylko jak ludzie nie myślą w dodatku ma 16 lat, powiedzieli by p tym w tv a potem matka by płakała ze synusia nie ma. Jak chce sobie jeździć z takimi prędkościami to niech zostanie w domu a nie stwarza zagrożenie dla innych.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

24 Sty 2008, 18:03

Puchacz napisał(a):nie każdemu ... tylko jak ludzie nie myślą w dodatku ma 16 lat, powiedzieli by p tym w tv a potem matka by płakała ze synusia nie ma. Jak chce sobie jeździć z takimi prędkościami to niech zostanie w domu a nie stwarza zagrożenie dla innych.

Tu się z Tobą zgadzam. Jeśli chodzi o mnie to żeyczę to każdemu takiemu wariatowi. Trzeba pozbawić nasze drogi tego badziewia ;/
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Sty 2008, 17:00

Puchacz napisał(a):... Jak chce sobie jeździć z takimi prędkościami to niech zostanie w domu ...

Tak to się nie da ... albo w domu, albo jeździ ...

Ja pare razy miałem okazję spotkać na drodze nauczycieli którzy uważają że jak ONI jadą 60tką, to wszyscy tak powinni, jadą środkiem, włączą lewy kierunkowskaz że niby skręcają a jak TO nie pomaga to zajadą drogę próbując zepchnąć wroga z jezdni.

Ostatni taki przypadek to gość w Oce ( Oka ) z całą rodziną który próbował na mnie wszystkich wyżej wymienionych sztuczek ( jechałem motocyklem ). Miał pecha, parę kilometrów dalej w miejscowości Jędrzejów stał patrol.
Policjant, okazało się także motocyklista, wysłuchał, zhaltował wieśniaka, wygłosił mowę, znalazł kilka usterek w tym brak ubezpiecznia :cry:
No i moje było na wierzchu.

Do karania szybkich i wściekłych w PL jest policja, a my nie wiemy dlaczego ktoś zapierdziela, może wiezie chorą do szpitala, może jest głupkiem, z zewnątrz tego nie widać.
A życzenia śmierci ... takie to chrześcijańskie.
Zbycho
Nowicjusz

30 Sty 2008, 12:03

Bryann napisał(a):
Puchacz napisał(a):nie każdemu ... tylko jak ludzie nie myślą w dodatku ma 16 lat, powiedzieli by p tym w tv a potem matka by płakała ze synusia nie ma. Jak chce sobie jeździć z takimi prędkościami to niech zostanie w domu a nie stwarza zagrożenie dla innych.

Tu się z Tobą zgadzam. Jeśli chodzi o mnie to żeyczę to każdemu takiemu wariatowi. Trzeba pozbawić nasze drogi tego badziewia ;/

Tu sie z wami zgodze jak sam siebie zabije to w sumie na zyczenie tylko dlaczego przez takich idiotow maja ucierpiec inni niewinni :?:
NO BASS---NO FUN
d-_-b
only BLAUPUNKT GT
series
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PiecU
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: STalowa Wola

02 Lut 2008, 12:56

Puchacz napisał(a):Pozatym 40 - latek to raczej wie jak sie zachować na drodze i nie ma ułańskiej fantazji. więc prezentuje inny poziom na drodze i nie zasuwa 230km/h bo mu to nie jest potrzebne i raczej myśli o rodzinnie i co będzie jak go zabraknie.

Osobiscie smiem sie niezgodzic z ta opinia, ja twierdze z wlasnego doswiadczenia ze tak samo latwo spotkac pirata pedzacego 230 w wieku 40 jak i 18 lat, moze nawet po 40 latwiej poniewaz wtedy stac go juz na auto poruszajace sie z taka predkoscia :D
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

02 Lut 2008, 16:37

bbr86 napisał(a):
Puchacz napisał(a):Pozatym 40 - latek to raczej wie jak sie zachować na drodze i nie ma ułańskiej fantazji. więc prezentuje inny poziom na drodze i nie zasuwa 230km/h bo mu to nie jest potrzebne i raczej myśli o rodzinnie i co będzie jak go zabraknie.

Osobiscie smiem sie niezgodzic z ta opinia, ja twierdze z wlasnego doswiadczenia ze tak samo latwo spotkac pirata pedzacego 230 w wieku 40 jak i 18 lat, moze nawet po 40 latwiej poniewaz wtedy stac go juz na auto poruszajace sie z taka predkoscia :D

bbr86 racja :) przykład: ostatnio uwga pirat. dziadek po wnuka jedzie, z pasa do skretu w lewo jedzie prosto, droga z 500m a on juz na hamowaniu ma 110km/h (na pięćdziesiątce) i w dodatku bez pasów
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Lut 2008, 20:36

Puchacz napisał(a): Pozatym 40 - latek to raczej wie jak sie zachować na drodze i nie ma ułańskiej fantazji. więc prezentuje inny poziom na drodze i nie zasuwa 230km/h bo mu to nie jest potrzebne i raczej myśli o rodzinnie i co będzie jak go zabraknie.
y.

wiesz co znam więcej gości po 40 a nawet po 50, którzy łamią przepisy co do prędkości bardziej niż 20,30 latki. więc nie zawsze jest tak jak mówisz.Przykład kolega ojca Zakopane - Kraków 45-60min (raczej to pierwsze )nigdy nie schodził poniżej 140km/h na prostej jego rekord to z Krakowa do Katowic 55 min. nie było dla niego różnicy czy jedzie z zona i dzieckiem czy sam. Fakt mial jeszcze tyle szczęście ze nigdy nie zabrali mu prawa jazdy. Sam jechalem jeszcze jak zył i nie było fotoradarow 180-190km/h przez centrum Krakowa był wtedy po 40. Facet skasował 5 samochodow zanim sie zabił .Nie zawsze wiek= umiejętności.Jego kumple kilkanaście razy spalili hamulce bo nagle wyskoczył im ktoś w mieście albo na autostradzie. Za to znam kilku 30- latków, którzy jeżdża bardziej rozważnie niż niejeden 50 latek.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków