Pismo motoryzacyjne

20 Sty 2010, 12:20

Witam.
Przez wakacje co tydzień kupowałem nowe wydania Auto Świata. Nie powiem - gazetka niczego sobie. Zawarte w nim były porady, ciekawostki, testy i inne ciekawe rzeczy. Lekturę tego pisma zakończyłem po wakacjach :D Jakoś nie było czasu kupować i poczytać.
Mam do was pytanko - co sądzicie na temat tego pisma? Zawarte są w nim rzetelne informacje czy tylko bezsensowne artykuły? Jakie pisma tego rodzaju polecacie? W sprawach motoryzacji może nie jestem totalnym żółtodziobem, ale mistrzem też nie jestem :D
Danci
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

20 Sty 2010, 14:11

Dużo przedruków z AutoBilda. Dobre jest to co jest niemieckie. Żeby Golf przegrał w teście to jest niemal niemożliwe.
Warte uwagi są artykuły poradnikowe. Na stronie internetowej są nawet filmiki z panem, który opowiada o tym jak napompować koło, jak się holować (co wbrew pozorom niewielu ludzi potrafi), itd.

Generalnie na testy samochodów patrzę z przymrużeniem oka.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Sty 2010, 15:44

Dokładnie,ja bym polecał czasopismo Motor,to samo co Auto Świat ale nie zaczerpnięte z innych tylko według własnych testów itd.i ostatnio było porównanie VW Golfa VI GTD vs Skoda Octavia RS i w tabeli z punktami szły łeb w łeb ale jednym punktem wygrał Golf ale też nie zawsze niemiec wygrywa w każdym teście,więc ja moge śmiało polecić Motor
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sty 2010, 18:26

Aha Motor oblookam to :)
A jeszcze jakieś inen głosy za lub przeciw Motorowi bądź AŚ?
Danci
Nowicjusz

22 Sty 2010, 20:14

Nie mam nic przeciwko obydwu czasopismom, w Auto Świecie chwalili Alfę 156 JTD ,mnie to już wystarczyło by ocenić fachowość Auto Świata,co się tyczy Golfa to cóż niestety, jest do tego czasu królem w swej klasie ,z tym się zgadzam ,bezwypadkowy i serwisowany GOLF ma się rozumieć :!: ! :wink: (ogólnie)Zobaczymy jak wypadnie nowa ASTRA ,na ocenę trzeba jednak poczekać.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Sty 2010, 21:03

No cóż jutro kupię AŚ i Motor bo dziś jakoś w kiosku nie mieli :D Sam zobacze co mi bardziej do gustu przypadnie ;p Dzięki Wam za pomoc!
Danci
Nowicjusz

22 Sty 2010, 21:53

Ja z racji tego iż jestem przeziębiony i siedze sobie obecnie w domku to wczoraj kupiłem sobie Auto Świat i Motor i normalnie powiem Wam jest troche testów nowych autek
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Sty 2010, 23:58

Pamiętam Motor z 2008 r.był tam test AUDI A3 2.0TDI oraz Lancii Delty 1.6 Multijet.Ta Alfa z silnikiem 120 konnym paliła 5 l benzyny na stówę,AUDI 5.5 ON ale miało 140KM.Lancia wybatożyła AUDI!U nas cicho o tej Lancii gdyż ludzie myślą,że to dziadostwo :lol: Wierzycie Lancia wybatożyła AUDI A3 ale faktem jest tańsza od AUDI jako nowy samochód nie była wiele!Ale jako używany jest na pewno połowę tańsza :mrgreen:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Sty 2010, 23:18

No ja tez motor kupuje, AŚ tylk oraz kupilem i jakos nie rpzypadło mi do gustu tak jak motor.
LethalPwnager
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok, Polska

24 Sty 2010, 23:31

U mnie w pokoju mam multum Motorów od bodajże 2004r do 2008r i troche z 2009r,no i dwa z tego roku
Barol
Awatar użytkownika