witam posiadam seata toledo II i podczas hamowania strasznie piszcza mi chyba klocki a moze to przez tarcze ? nie wiem.
Klocki jak i tarcze wygladaja na nówki przejechalem juz ponad 1500km i ciagle piszcza, klocki posiadam firmy Ferodo i podobno dobra to jest firma moze to przez tarcze a moze ferodo wcale takie dobre nie jest zastanawiam sie nad wymiana klockow na ATE tylko nie jestem pewnie czy po zmiane przestanie piszczec, bo jesli to cos innego ?
aha i w ogole wydaje mio sei ze piszcza tylko w jednym kole wiec moze to cos innego
strasznie - czyt. głośno? jak tak to:
klocki ferodo to dobra firma i troszkę to dziwne. Sprawdź czy ktoś omyłkowo nie założył odwrotnie klocka po za tym uściślij czy piszczą przy lekkim naciśnięciu na hamulec czy po mocnym,a może za każdym razem.
piszcza bardzo glosno i na poczatku jazdy za kazdym razem jak naciskam to piszcza a po przejechaniu ok. 1-2km tylko jak zatrzymuje calkowicie auto to piszcza
Ferodo to naprawdę dobra firma.Wymontuj te klocki,przejedz po nich drobnym papierem ściernym.Możesz też przejechać drobnym papierem tarcze z jednej i drugiej strony.Powinno pomóc.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Jazda w klapkach lub boso - to niebezpieczne! Zwłaszcza latem zdarza się, że kierowcy prowadzą samochód w nieodpowiednim obuwiu, takim jak klapki czy sandały na koturnie, a czasem nawet próbują obsługiwać pedały gazu czy hamulca bosymi stopami. Grozi to ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.