Piszczace klocki seat toledo II

25 Gru 2009, 15:36

witam posiadam seata toledo II i podczas hamowania strasznie piszcza mi chyba klocki a moze to przez tarcze ? nie wiem.
Klocki jak i tarcze wygladaja na nówki przejechalem juz ponad 1500km i ciagle piszcza, klocki posiadam firmy Ferodo i podobno dobra to jest firma moze to przez tarcze a moze ferodo wcale takie dobre nie jest zastanawiam sie nad wymiana klockow na ATE tylko nie jestem pewnie czy po zmiane przestanie piszczec, bo jesli to cos innego ?
aha i w ogole wydaje mio sei ze piszcza tylko w jednym kole wiec moze to cos innego
papkin
Początkujący

• 25 Gru 2009, 17:06

strasznie - czyt. głośno? jak tak to:
    klocki ferodo to dobra firma i troszkę to dziwne. Sprawdź czy ktoś omyłkowo nie założył odwrotnie klocka :lol:
    po za tym uściślij czy piszczą przy lekkim naciśnięciu na hamulec czy po mocnym,a może za każdym razem.
    wozki widlowe serwis koszalin Adamires
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

26 Gru 2009, 00:14

piszcza bardzo glosno i na poczatku jazdy za kazdym razem jak naciskam to piszcza a po przejechaniu ok. 1-2km tylko jak zatrzymuje calkowicie auto to piszcza
    papkin
    Początkujący

26 Gru 2009, 01:14

Ferodo to naprawdę dobra firma.Wymontuj te klocki,przejedz po nich drobnym papierem ściernym.Możesz też przejechać drobnym papierem tarcze z jednej i drugiej strony.Powinno pomóc.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na suwak to będzie obowiązek, a nie zalecenie!
      Zauważyłem, że rząd planuje kolejną poprawkę w przepisach regulujących jazdę na suwak. Obecnie widząc taki znak jest to jedynie zalecenie którego powinni trzymać się kierowcy. Ma to się zmienić na obowiązek i wtedy ...
      Ile można zapakować do samochodu?
      Każdy samochód opisany jest dziesiątkami parametrów. Dotyczą pojemności silnika, ilości miejsc siedzących czy masy własnej. Wśród parametrów jest jeszcze jeden, często przez użytkowników ...