Piszczy z tyłu z prawej strony (Nowa Panda)...

27 Cze 2009, 21:19

Witam...

Posiadam nową Pande Actual 1,1 z salonu.
Dziś była pierwsza jazda dłuższa (35km) i zauważyłem, że coś piszczy z tyłu z prawej strony.
Piszczy przy normalnej jeździe 0-100 km, brak pisku przy hamowaniu i sporadycznie popiskuje na idealnie równej drodze.
Pisk się nasila wraz z nierównościami na drodze.

Może ktoś z Was się z tym spotkał w nowej Pandzie :?:

Pozdro...
MC_NEO
MC_NEO
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
  • 27 Cze 2009, 22:34

Nie spotkalem sie z takim czyms w nowym samochodzie i jest to wrecz niedopuszczalne zeby odebrac auto z salonu i odrazu jakas usterka sie pojawia, remkalmuj niech ci to robia ja bym sie nie zastanawial tylko kazal im to robic zapaciles za sprawny calkowicie samochod i taki chcesz. Takie mamy czasy ze nie liczy sie jakosc tylko ilosc a placic trzeba jak za zboze.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

28 Cze 2009, 08:57

Ja się spotkałem sam w swojej :) Jak się domyślam jest na gwarancji. U mnie była taka sytuacja podjechałem na serwis powiedziałem że coś piszczy z tyłu oni na to nie możliwe jak ma piszczeć to tylko z przodu bo tam są tarcze.Ja stałem uparto na swoim i wreszcie chłopaki przeczyścili bebny i szczeki i pisk jak reką odioł ;)

Chyba że nie chcesz jechać do nich to potraktuj hamulce ostrzej pare razy może to coś da.
    ralf1990
    Początkujący

Miejscowość: Warszawa

28 Cze 2009, 15:55

Dokładnie jak kolega pisze - to mogą być hamulce.Jedzx na serwis i niech to naprawiają.Nic nie może piszczeć.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

08 Paź 2009, 21:41

Witam...

Przepraszam, że tyle nie odpisywałem :neutral:
    Przesmarowałem zaczepy od tylnej kanapy i przeszło, lub się ułożyła inaczej :lol:
    Jak do tej pory jest cisza :grin:

Pozdro...
    MC_NEO
    MC_NEO
    Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa