PKW1.net - opinie, poglądy

09 Kwi 2017, 22:24

Reklamacje w Auto 1 są tylko odrzucane !!!

szkoda na nie czasu ...bo i tak wszystkim obwiniają klienta

Odbierasz auto i nie ma radia ,składasz reklamacje a oni odpisują że radio było :x

Jeśli chodzi o autobid to nigdy nic mi nie brakowało w autach i mimo że nie robią jazdy próbnej to bardzo rzadko zdarzały się poważne usterki.

autobid ma stalą prowizje i nie trzeba od tego płacić podatku WSZYSTKO NA 1 FAKTURZE a nie na 3 :)

Różnica jest jeszcze taka że autobid nie jest właścicielem sprzedawanych aut tylko platformą aukcyjną więc nie zależy im na ukrywaniu wad w pojazdach jak to często ma miejsce w auto 1 . Samochody tam wystawione pochodzą z sieci dealerskich gdzie zostały zostawione w rozliczeniu i są sprzedawane za pośrednictwem autobid. i opisywane przez ich personel :ok:
dealer1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2003
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: różne
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

09 Kwi 2017, 22:52

Problem z autobid niestety taki że musi być działalność od min 2 lat.
ResidentEvwil
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 2000
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda Octavia 1U
Silnik: 2.0 AZJ
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

10 Kwi 2017, 06:08

autobid chce na swojej platformie handlarzy a nie jak w auto 1 często stolarzy z wpisem :) unikają dzięki temu tzw. słupów którzy robią wałek na vat . Autobid jest na rynku od lat 80 więc wiedzą co robią bo mają większe doświadczenie co widać po ilości salonów audi ,vw ,bmw które za ich pośrednictwem sprzedają auta .
dealer1234
Nowicjusz

11 Kwi 2017, 10:16

PKW1 to jedno wielkie g...o, na 50 kupionych aut 15 w stanie przyzwoitym, reszta to trupy nie zgodne z opisem. Po napisaniu reklamacji jest szansa że dostaniemy Woucher na zakup przyszłego auta i tak reklamacja ciągnie reklamację i kolejne zakupy... Auto które są przywożone przez ich firmy transportowe są rozgrabione, brak radia, często bywa że giną alufelgi czy opony jak są dodatkowe, bywają przypadki że np. kupujesz auto po lifcia a przyjeżdża przed lift... w transporcie ktoś podmienił reflektory i tylne lampy na przed lift łącznie ze zderzakami a te elementy nawet nie zostały po skręcane... takie ciekawostki oferuje nam PKW1.... Nie ukrywam że udało mi się zwrócić kilka aut bo były nie zgodne z opisem ale to długa droga i walka jak na kamienie... Teraz jestem szczęśliwy bo mam zablokowane konto, nie zapłaciłem za trupa który był nie zgodny z opisem na aukcji, auto było wystawione na sprzedaż w Belgii w mieście w którym bardzo często bywam, w dniu kiedy wygrałem aukcję podjechałem sobie do brancha żeby zobaczyć swój zakup.... okazało się że auto posiada przerysowany cały bok co było nie uwzględnione na foto oraz w opisie ogłoszenia. Od razu zadzwoniłem do opiekuna i poinformowałem go o tej wadzie i że jest nie zgodne z opisem, na co uzyskałem odpowiedź: płać Pan za auto a potem będziemy pisać reklamację... hehehe... Musiał bym być chory żeby kupić taką rozjebundę... Auta które sprzedają są nie rzetelne, firma PKW1 to totalny SZMELC, masz działalność jako rolnik, szewc czy jesteś górnikiem to rejestrujesz się i licytujesz ... Brak ograniczeń dla działalności, liczy się ilość sprzedaży byle komu... Mam nadzieję że każdy kto miał okazję się przekonać o dobrodziejstwach PKW1 dołączy do tego forum swoją opinię. :ok:
pawelek001
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: polonez fso
Silnik: 2000
Typ: MPV
Rok produkcji: 1984

02 Maj 2017, 14:17

Jak wygląda odstąpienie od umowy w tej firmie
Jestem po rozmowie z pseudo opiekunem panem Pawłem który był miły jak tylko kupowałem samochody a jak pojawił się problem to widziały gały co brały.
Dopiero zacząłem kupować od dwóch miesięcy na aukcjach tej firmy i tak.
Zakup 1
Brak wspomagania hamulca do wymiany poszło serwo i pompa
w opisie Stan hamulców Więcej niż 50%
Zakup 2
Pęknięta szyba na zdjęciu widać pęknięcie ale parząc przed kompem można to uznać za brud brak wzmianki w opisie opisujący na pewno to widział. Rysy na lakierze pokazane do polerowania ale dwa sznity do blachy już nie.
voucher do wykorzystania 75€
Zakup 3
Pęknięta szyba . Przesłałem fv za szybę i wymianę
dostałem voucher do wykorzystania 75€ który nie pokrył nawet połowy.
Zakup 4
Uszkodzony dwumas
reklamacja odrzucona
Na 5 samochodów 1 szt z wiarygodnym opisem i zdjęciami.
Mamy pytanko jakie macie doświadczenia z nieopłaconymi zamówieniami
ponieważ mam do opłacenia trzy auta a jedno już wiem że to śmieć ponieważ dopiero dzisiaj mogłem sprawdzić historię w serwisie.
clony
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 04 1991
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Nie mam

02 Maj 2017, 18:18

Musisz kupić i zabierać potem ewentualnie reklamować inaczej tego nie załatwisz

z drugiej strony dziwię się że mając takie doświadczenia z A1 sprawdzasz auto po fakcie :)
dealer1234
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...

02 Maj 2017, 21:57

kładź lachę na tych s........ch oszołomów, nic ci nie zrobią tylko zablokują konto. Druga rzecz od każdego zakupu przez internet masz dwa tygonie na odstąpienię od zakupu bez podanie przyczyny, prawo konsumenta działające na terenie całej europy... Po zablokowaniu konta jak będziesz chciał dalej kontynuować tam zakupy będziesz musiał zapłacić karę w wysokości 250euro. Reszta strachów to tylko gówniane bajki.
pawelek001
Nowicjusz

02 Maj 2017, 22:08

jakie musisz kupić, nic nie musi!!! najwyżej zablokują mu konto... Walić tych oszustów w rogi jak się da!!! licytować i nie płacić im, zablokować ich w pizdu!!! :evil:
pawelek001
Nowicjusz

03 Maj 2017, 11:42

Mam zapłacone dwie fury czekam na papiery. Mogą zablokować kod odbioru albo nie przysłać dokumentów na poczet trzeciego auta dopóki nie opłacę ?
clony
Nowicjusz

03 Maj 2017, 12:20

nic nie zrobią, jak auta są kupione to muszą odesłać papiery i podać numer do odbioru auta, nie ma stresu.
pawelek001
Nowicjusz

04 Maj 2017, 10:21

jak już masz zapłacone to dokumenty wyslą i nic nie zablokują . Jak tego smietnika nie chcesz opłacać to tak jak wyżej napisane po 14 dniach zablokują Ci konto .
dealer1234
Nowicjusz

08 Maj 2017, 20:13

Witam, mam pytanie odnośnie samochodów z Auto1. Podobnie jak większość osób tutaj piszących też popłynąłem na tym portalu. Auto oczywiście nie zgodne z opisem a przynajmniej rozdział opisujący uszkodzenia. W każdym bądź razie koszt naprawy wyniósł więcej niż zapłaciłem za samo auto. Teraz gdy przygotowuje się do wystawienia auta nasuwa mi się pytanie. Czy muszę przyszłemu nabywcy przekazać fakturę z auto1, żeby ten mógł spokojnie zarejestrować samochód na siebie ? Chodzi o zachowanie ciągłości umów w kraju.
Waldek4545
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 07 1990
Auto: Audi A4 B8
Silnik: 2,0
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

09 Maj 2017, 08:44

nie musisz, tylko faktura marża i Twój wpis do ewidencji
Quatro7
Nowicjusz

Miejscowość: Wieluń

09 Maj 2017, 08:58

Auto1 wyrejestrowało samochód na twoje dane firmy.
clony
Nowicjusz

09 Cze 2017, 17:29

grupa na fb
[link wygasł]
bastioncar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 03 1991
Przebieg/rok: 40tys. km