PKW1.net - opinie, poglądy

01 Wrz 2016, 12:43

Równiez zostalem oszukany przez firme auto1. Radze kazdemu omjac szerokim łukiem. Za namową konsultatna i zapewnieniach o bardzo dokladnie opisanych autach i pewnosci zakupu zdecydowalem sie na zakup dwoch aut. Po dostarczeniu aut wyszly kwiatki. W jednym aucie uszkodzony silnik, kopcił i brak mocy. Koszt doprowadzenia auta po minimalnych nakladach 3000zł. Auto 1 zaproponowało mi zwrot w ramach reklamacji 100euro, normalnie śmiech na sali. Odnosnie drugiego auta sprawa w toku od 2 miesiecy. Auto raz ze po naprawie blacharsko lakierniczej to jeszcze okazało się ze cofnięty licznik. Domagam się zwrotu auta a Pani od reklamacji zbywa mnie i sugeruje ze nie kupiłem w cenie rynkowej... Sprawa na drodze sądowej. Także przestrzegam wszystkich jesli nie chceci umoczyć pieniędzy tak jak ja.
tomi77
Obserwowany

Auto: audi

06 Wrz 2016, 12:49

Na chwilę obecną nie jest prowadzona żadna sprawa sądowa, w której stronami są Auto1.com i polscy Klienci. Jeżeli ma Pan jednak prawdziwe zażalenia do firmy Auto1.com prosimy o zgłoszenie mailowe.
autoo1
Nowicjusz

Auto: Audi

07 Wrz 2016, 07:37

Nie on jeden ma zażalenia na rozpatrywane reklamacje oraz na stan pojazdów przez was sprzedawany. Po kilku reklamacjach ja u was tez juz nie kupuje choć wasz przedstawiciel wydzwania. Tyle że kasy wpakowanej na usprawnienie waszych szrotów nikt mi nie wróci. Wasz przedstawiciel sam twierdzi że na 3 się zarabia a 4 to wtopa i trzeba na to być przygotowanym, bo to taka specyfika handlu przez internet jak kupno kota w worku. Sprawa sądowa też nad tym myślałem to mi pani w reklamacji powiedziała że wy za auta nie odpowiadacie tylko strona niemiecka. No to dziękuje brać prawnika za setki euro. A z tego co wyczytałem na niemieckim forum to auto1 miało już kilka spraw wygranych z powodzeniem przez Niemców którzy nie byli zadowolenie z jakości pojazdów które przez wasza stronę zakupili.
tepicmarco
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1976
Auto: rozne

08 Wrz 2016, 10:22

może jakiś pozew zbiorowy , tvn turbokamera , lub raport
bastioncar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 03 1991
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: mercedes sprinter
Silnik: 2,2 cdi
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

08 Wrz 2016, 10:25

nikt nie odpowiada na maile , a kolsuntanci i opiekunowie nic nie mogą , kontakt to ściana nie do przebicia , korporacja jak inne , jak chcesz coś kupić to super jak masz zastrzeżenia to nie ma z kim rozmawiać !!!!!!!!!!!!!!!!
bastioncar
Nowicjusz

08 Wrz 2016, 13:43

Do kogo wyślesz turbo kamerę? Ich zaplecze to jakiś zapyziały pokoik w warszawce. Bo jak dzwonią to słychać sąsiednie rozmowy. Nie ma tu sensacji wiec nikt sie tym nie zainteresuje, a wrecz przeciwnie będą uradowani że ktoś handlarzy poprzekręcał. Pozew zbiorowy ale o co, każdy pojazd to osobna sprawa i to z centrala. Przeczytaj jeszcze za co oni nie biora odpowiedzialności bo jest tego sporo. U mnie np. koło dwumasowe chciało rozpierdo.ić obudowe i jest to w wyłaczeniach. A koszt nie chce mówić nawet jaki
tepicmarco
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Pudzian" i Actros - Prawdziwy Wojownik i jego Team
    Mariusz "Pudzian" Pudzianowski jest w Polsce i na świecie świetnie znany jako kilkukrotny mistrz World’s Strongest Man, a obecniecnie pięściarz federacji KSW. Nie każdy wie jednak, że prowadzi on również firmę ...

11 Wrz 2016, 21:55

Kupiłem u nich ok 200 aut. Na początku było ok. ceny lepsze reklamacji mniej.Teraz kiedy nałapali klientów ceny poszły w górę a reklamacji coraz więcej na 11 aut aż 7 reklamacji. Standardowo dają 100 euro rabatu na szroty co się i chcą sprzedać bo za drogo je kupili . Dział sprzedaży bardzo fajny natomiast dział reklamacji to ludzie którzy chyba auta nigdy na oczy nie widzieli. Kiedyś mogłem się odwołać od decyzji coś dołożyli a teraz dają propozycję która jest ostateczną decyzją :) i nie pokrywa nawet 50% ich błędów przy opisaniu aut . Padnietę dwumasy ,auta bez mocy ,rdza to najczęściej nie opisane usterki auta sprawdzają w 10 min na skupie (byłem widziałem) więc do opisu należy podchodzić z dystansem ! Teraz zmienili fakturowanie gdzie dostaje się 2 faktury od 2 różnych firm ( 2 różne nipy) i dymają nas na VAT bo to są opłaty netto i w kraju musimy od tego odprowadzić vat więc zapłaciłem 3x większy vat . Ciągłe zmaiany na stronie brak możliwości pakietowania upodabniają sie do innych aukcji więc podsumowując CORAZ GORZEJ idą teraz na ilość i skupują co popadnie więc trafiają tam auta który ciężko by było sprzedać na własną rękę wła
dealer1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2003
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: różne
Silnik: 3.0
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

11 Wrz 2016, 22:01

własną rękę ... Bywają takie wtopy że auto za 8000 euro kupione pod klienta przyjeżdza z uszkodzonym bokiem nadwozia a transport przez nich oferowany to banda złodziei którzy okradają z aut wszystko co mogą oferując to potem pod placami gdzie zabierają te auta :) (radia,dodatkowe koła) Ja zmniejszam sukcesywnie tam zakupy i wracam do starych dostawców bo robią wszystko aby zniechęcić do siebie klientów
dealer1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2003
Auto: różne
Silnik: 3.0

15 Wrz 2016, 10:07

po wielu bojach , sprawa wygląda że będzie poprawnie załatwiona
bastioncar
Nowicjusz

20 Wrz 2016, 10:44

Witam wszystkich.
Moja przygoda z auto1.com wygląda podobnie.
Ostatnio zakupione auto przyjechało z mocno uszkodzonym progiem. Zgłaszam reklamacje i otrzymuje informacje ze proponują mi zwrot 100euro i decyzja jest ostateczna ! Normalnie śmiech na sali.... W aukcji informacja ze auto bez uszkodzeń... Dodam tylko że koszt wymiany na używanym progu wynosie przeszło 2000zł. Na 6 kupionych aut 4 reklamacje, może na dwóch coś się uda zarobić, na pozostałych będę szczęśliwy jak odzyskam swoje pieniądze. Także radzę podchodzić ostrożnie do opisów na aukcji gdyż mają mało wspólnego z rzeczywistością.
loskamilos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15- 0- 0
Auto: audi a8
Silnik: 4.2tdi
Rok produkcji: 2013

20 Wrz 2016, 14:39

No niestety ta firma poszła nie na jakość tylko na ilość przy maksymalizacji zysku. Nie ma dobrych i tanich aut na zachodzie - są tylko z wadami ukrytymi i jawnymi a oni tylko takie skupują za bezcen. Jak od Tura ciężko kupić coś dobrego tak i tutaj również. KUPNO KOTA w WORKU. Nie polecam
tepicmarco
Nowicjusz

23 Wrz 2016, 13:39

Kolejny zakup i kolejna wtopa... Także trzeba sobie odpuścic zakupy od auto1.com Zakupione auto nie zgodne z opisem ,brak panoramicznego dachu. Drugi powód reklamacji uszkodzony kompresor klimatyzacji. Odpowiedź auto: decyzja jest ostateczna i otrzymuje 150e zwrotu. Przestrzegam wszystkich i radze uważać przy zakupie.
loskamilos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15- 0- 0
Auto: audi a8
Silnik: 4.2tdi
Rok produkcji: 2013

27 Wrz 2016, 20:57

Witam wszystkich, przestrzegam przed zakupem samochodów w auto1, oferują samochody powypadkowe, z kręconymi licznikami.
Zdjęcia robione przez "rzeczoznawców" z auto1, robione są tak aby ukryć stan faktyczny pojazdu.
Oczywiście nie wszystkie auta takie są bo zdarza się kupić fajne auto.
Coś takiego jak reklamacja w tej firmie nie istnieje, po przedstawieniu dokumentacji uszkodzeń oferują zwrot max 200euro...
Podczas transportu do Polski z samochodów spuszczane jest paliwo, giną koła zimowe, klucze, lewarki...
Śmiech na sali, decydentami są prawdopodobnie mocno opaleni "rodowici" Niemcy, w Berlinie w centrali firmy.
Oszuści!!!
Jeszcze raz przestrzegam
Co do pozwu zbiorowego, jestem ZA!
Ja zakończyłem kupowanie samochodów w auto1.
autopark
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 1990
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Lexus LS400
Silnik: 4.0
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1995

27 Wrz 2016, 20:59

Niedługo będzie
autopark
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 1990
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Lexus LS400
Silnik: 4.0
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1995

29 Wrz 2016, 07:33

Jeśli będzie pozew zbiorowy to proszę o informacje mam kilka reklamacji zakończonych nie po mojej myśli - na których jestem mocno w plecy na kilkanaście tysięcy złotych
tepicmarco
Nowicjusz