PKW1.net - opinie, poglądy

23 Paź 2017, 07:12

nie trzeba nr rejestracyjnego podawać żadnego,
a datę podajesz tą w której przewoźnik dostarczy auto do Ciebie
Quatro7
Nowicjusz

Miejscowość: Wieluń

02 Lis 2017, 09:34

W odpowiedzi na złożoną reklamację przez stronę AUTO1 chciałbym poinformować, iż sprawa została wyjaśniona w sposób polubowny i z satysfakcjonującym skutkiem dla mnie.
Auto zostało błędnie opisane co jest aktualnie wyjaśniane wewnątrz firmy, a wobec pracownika, z którym rozmawiałem, zostały wyciągnięte konsekwencje.
Jednocześnie przeprosili jeszcze raz za problemy związane z zaistniałą sytuacją.
revmg
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 10 1975
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Mercedes w204

07 Lis 2017, 22:19

Patrze i nie wierze w to co widze. Kupuje w auto1 od kilku miesiecy i faktycznie nie zawsze auta sa takie jak w tych ich opisach, ale nie narzekam. Ryzyko przy kupnie auta uzywanego zawsze jest. Nie moge zrozumieć tych wszystkich waszych żali. Placzecie jak to zle, bo trafil wam sie jakis grat. Ja nie mialem problemow bo nawet jak cos bylo nie tak to idzie sie dogadac z nimi. Wiadomo to biznes i jestem w stanie zrozumiec obie strony. Kazdy chce pociagnac jak najwiecej dla siebie. To co widze w tym temacie to jakies placze Mirkow, ktorym cos nie wyszlo i zamiast sie dogadac leca od razu do internetu. Jeszcze moze do TVN Turbo idzcie :lol: Bądźmy ludzmi powaznymi bo to potem sie przeklada na obraz zwyklego sprzedawcy, ktory uczciwie chce zarobic, a klienci tylko czytają o cwaniakach mirkach i potem nie chca kupowac
Andrew83
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 09 1983
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Citroen C5
Silnik: 3.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Lis 2017, 14:28

Widocznie za mało jeszcze przeżyłeś. Dziesiątki osób które tu pisały są śmieszne dla Ciebie a Ty jeden masz rację. Ludzie nie piszą tu o pierdołach typu ryska na lakierze tylko masakrycznych usterkach tych aut. Uważasz że ta firma jest w porządku, mój przykład usterka na prawie połowę wartości samochodu i dają 200 euro i zamykają temat. Tak postępują poważne firmy. Ja swojego klienta bym tak nie potraktował więc nie pisz jak mało wiesz...
polak2110
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 06 1991
Przebieg/rok: 34tys. km
Auto: Audi A7

10 Lis 2017, 14:31

I przede wszystkim nie pisz że można się z nimi dogadać bo aż mi się ciśnienie podnosi jak słyszę takie głupoty
polak2110
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 06 1991
Przebieg/rok: 34tys. km
Auto: Audi A7

13 Lis 2017, 19:23

w dodatku pisał to człowiek który dopiero co się zarejestrował na forum i to jego jedyny post... na bank rzetelny post ;-)
Quatro7
Nowicjusz

Miejscowość: Wieluń

12 Gru 2017, 12:10

Witam, w temacie rozliczeń faktur z auto1, warto prześledzić ten wątek:

https://www.goldenline.pl/grupy/Przedsiebiorcy_biznesmeni/ksiegowosc-nudna-a-moze-jednak-nie/faktura-z-auto1-com,3749727/s/2

Kupując samochód "na marżę" od reszty usług (opłata aukcyjna itp) nie odprowadzamy VAT-u...
Hubert1987
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 02 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Lancia
Silnik: 1.4
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

14 Lut 2018, 13:36

Chciałbym wszystkich przestrzec przed zakupami w tej korporacji. Wspołpracuję z nimi od kiedy powstali. Od samego początku były problemy z opisami aut, ale od roku czasu to co wyprawiają jest nie do pomyślenia.
Szukam ładnych samochodów, nie okazji. Niestety za każdym razem gdy przywiozą mi od nich auta z każdym jest problem. Auto1 wymiguje się od reklamacji, wymyslają różne cuda byle by tylko nie ponosić odpowiedzialności za swoje jawne oszustwa. Przykład tiguan 1,4 TSi 2010 rok. miał byc bez zarzutu, okazało się,ze rozrząd jest wyciągniety koszt naprawy w serwisie z częściami 4600zł, auto1 przyznaje voucher 2x150 e na kolejne zle opisane( specjalnie zatajone usterki) auta. Kolejny przykład ford c-max 2011 rok miało byc parę rysek i wgniotek, a jest tego dużo więcej. Popękane plastiki w środku, uszkodzenia tapicerki. Samochód od tygodnia przywieziony do dzisiaj nie mam dokumentów zebym mógł opłacic akcyze i sprzedać auto. dział reklamacji auto1 wysyła maila do Belgii zamiast dzwonic i do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi nawet co się stało z moimi dokumantami. Ludzie,którzy pracują w auto1 nie mają pojęcia o motoryzaji, mówią tylko co im każą na szkoleniach. Nie ma tam nawet z kim rozmawiać. Dzięki auto1 w ciągu 1roku straciłem mnósto pieniędzy na ich oszustwach. poszukuję ludzi również oszukanych przez tą korporacje do zbiorowego pozwu. Ostrzegam wszystkich. nie kupujcie tam. prawie każdy samochód czy drogi czy tani ma zatajone wady ukryte.
choody10
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2000
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: ford galaxy
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 2004

15 Lut 2018, 10:51

Mógłbym dorzucić swoje pięć groszy.W ubiegłym roku kupiłem od nich kilkadziesiąt samochodów , nie pamiętam żeby znalazł się jakiś w którym wszystko było ok. Poza usterkami mechanicznymi , lakierowanymi nadwoziami oraz widocznymi uszkodzeniami nadwozia typu np.wgniecione progi miarka się przebrała po kradzieży kół ( oryginalne alu felgi audi z oponami) zaznaczam ,że nie pierwszy raz . Po licznych e.mail , rozmowach tel. postanowiłem odebrać samochód ponieważ wcześniej się nic nie załatwi a szkoda czasu na sądy bo pewnie to auto by zgniło na centrum logistycznym .Odebrałem , złożyłem reklamację z prośbą o zwrot kwoty na konto ponieważ nie mam zamiaru z nimi współpracować ( zaznaczę że w miedzy czasie otrzymałem na inny samochód zwrot z reklamacji na konto oczywiście okrojony) i po około dwóch tygodniach dostałem odpowiedź że decyzja centrali to 1x 200 euro voucher do wykorzystania przy zakupie kolejnego oszabrowanego złomu . Dosyć tego. Każdy kto tylko wspomni o tej firmie otrzyma ode mnie zasłużoną opinię . Jak najbardziej mogę włączyć się do jakiegoś pozwu jeżeli tylko będzie to pomocne.
poszkodowany1
Obserwowany

Auto: nie mam

10 Mar 2018, 21:31

szkoda ze moj poprzedni wpis zostal usuniety,chyba prawda musiala zabolec jakiegos "pracownika" firmy auto1.nie zmienia to faktu ze "pracownicy" tej firmy maja kompletnie wywalone na klientow.na pytania odnosnie reklamacji jedyne co potrafia napisac to decyzja centrali jest ostateczna albo centrala nie uzasadnila swojej decyzji. itp.....to jest kompetencja,nie ma co.....smiech czlowieka ogarnia jak czyta sie ich odpowiedzi na reklamacje.ciekawe jaki ekspert wydaje takie decyzje...ciekawe jest to ze wplyw na wysokosc rekompensaty ma to ile aut kupujesz,w jakich cenach i uwaga,jak czesto skladasz reklamacje i ile kasy czy tych smiesznych voucherow dostajesz.poza tym maja pule pieniedzy na rekompensaty ktora moga dysponowac.jak jednemu dadza za duzo np.na poczatku miesiaca to kowalski na koniec miesiaca nic nie dostanie albo z 50 euro :-)) taka informacje dostalem od pracownika auto1.dobre...a jakie ma to znaczenie,skoro reklamuje to co jest niezgodne z opisem auta na aukcji.a niezgodne z opisem jest 90% aut ktore zakupilem w tej firmie.zdjecia robione tak zeby nie bylo widac bardziej istotnych lub mniej istotnych uszkodzen,opisy nieuczciwe, ze wszystko bez zarzutu a po przyjezdzie auta okazuje sie ze wtryski do wymiany,egr odlaczony,kontrolka silnika na desce zaklejona,uszczelka pod glowica wywalona,srodek auta zajechany,klolo zapasowe ukradzione,dwumas do wymiany i wiele innych.ale dla nich wszystko jest bez zarzutu.jezeli chodzi o zapisy z pomiarow czujnikiem lakieru to tez oszukuja. pisza np 200 a po przyjezdzie okazalo sie ze na blotniku jest 600 a miejscami czujnik nie lapie ale napisane jest ze auto jest bezwypadkowe i nieuszkodzone.wiele aut takich mialem.oszukuja tez na roczniku aut.jest napisane ze rok produkcji np.2008 a jak przyjechalo to wyszlo ze 2007 i do dzis na aukcjach tak jest.taka to uczciwosc.byle wypchnac za wszelka cene,a klientowi jak sie zorientuje to rzucic pare euro i koniec temetu.ciekawe czy np.niemcow traktuja tak samo jak polakow? mysle ze w niemczech to by nie przeszlo....po co im te kosztorysy skoro i tak nie ma to zadnego znaczenia dla wysokosci rekompensaty.kiedys przedstawilem kosztorys z aso a mi jakis madry z warszawy napisal,ze mam przedstawic faktyczny kosztorys bo takiego centrala nie honoruje.pytam go jaki faktyczny mam przedstawic skoro kosztorys z aso jest najbardziej wiarygodny bo to aso przeciez,a on dalej swoje.bo co,bo za duzy koszt naprawy wyszedl pytam przeciez i tak dla was to nie istotne jaka tam suma jest.juz nie odpisal.jakis czas temu zlozylem reklamacje o uszkodzone wtryski bo auto chodzilo na 2-3,gary,
gaslo,kopcilo,itd,dowiedzialem sie ze jakis magik z centrali przyslal im link do filtra powietrza za 10 euro i to mialo spowodowac ze auto bedzie chodzic jak powinno.oczywiscie ci z warszawy nic mi nie napisali w tym temacie bo moze sami pomysleli ze to bylby obciach ale dali 150 euro i temat skonczony.zadnej wiecej odpowiedzi nie dostalem mimo ze wysylalem meile.moze dla nich temat skonczony ale nie dla mnie.ilez mozna na bezczela oszukiwac i w ten sposob wyludzac pieniadze.oddalem sprawe do prawnika od spraw motoryzacyjnych-jak czytal opisy kupionych aut i zobaczyl stan faktyczny to sie za glowe zlapal ze takie praktyki mozna stosowac.nie odpuszcze im tego bo mam juz tego dosyc.mam czas,wiec jak sie nie ockna to sprawa kliku aut zakonczy sie w sadzie.wielu moich znajomych powygrywało sprawy i to jedyny sposob na nich,a nie godzenie sie na smieszne rekompensaty nieadekwatne do uszkodzen i dawane jak popadnie.za to samo uszkodzenie w 2 identycznych silnikach raz dali 300 euro a nastepnym razem 150 euro voucher na nastepne auto na chybil trafil :-).i gdzie tu logika chociaz? no i nastepne auto bylo chybił a nie trafił :-) sami sie gubia w tych swoich reklamacjach. kupuje na innych aukcjach i czasem cos jest nie tak,bo wszystko sie moze zdarzyc ale nie na taka skale jak w auto 1 ze walony smiec z uszkodzonym silnikiem opisyany jest jako auto bezwypadkowe/nieuszkodzone z silnikiem bez zarzutu.
skonczyly sie czasy oszukiwania wiec mam nadzieje ze w koncu ktos sie za nich wezmie bo to jest niedopuszczalne zeby tak bezkarnie funkcjonowac.
wiem ze pracownicy firmy auto1 sa bardzo zajeci i zapracowani :-) ale jak juz to przeczytacie to wyciagnijcie z tego jakies wnioski i nie piszcie ze dokladacie staran zeby takie sytuacje sie nie powtarzaly,czy ze macie nadzieje ze to byla jednorazowa sytuacja bo nie robicie nic zeby bylo inaczej a oszukany klient poczul sie lepiej i odzyskal to co przez was stracil.
jkgd
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 01 1990
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: volvo xc60
Silnik: 2.0 163
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2015

11 Mar 2018, 10:37

Zastanawiam się czemu Pan jeszcze tam kupuje ?
nukajezz
Nowicjusz

Przebieg/rok: 47tys. km
Auto: fiat

18 Mar 2018, 11:34

Zakupiłem tam kilka samochodów na próbę. Rezultaty poniżej:

Pierwsze auto z uszkodzoną instalacją gazową i problemami z silnikiem (nierówna praca wypadanie zapłonów). Zaproponowane dofinansowanie 75E po tułaczce po warsztatach aby uzyskać wycenę naprawy i nagrywaniu filmów z ekranami z komputerów diagnostycznych aby pokazać kody błędów. Koszt naprawy samej instalacji gazowej to ok 2000 zł. Konieczność wymiany listwy wtryskiwaczy i komputera gazowego.
W opisie auta "praca silnika bez zarzutu".

Kolejne auto z 2000r całe pordzewiałe pryszcze i ubytki lakieru widoczne gołym okiem na zewnątrz. Nic nie uwidocznione na zdjęciach i w opisach usterek. Pani z auto1 bezczelnie wmawia mi, że widać rdzę na zdjęciach gdzie jedyne zdjęcie auta zostało zrobione pod dużym kątem żeby nie można było zobaczyć co jest na progu. Pozostałe elementy skorodowane nawet nie zostały uwidocznione na zdjęciach. O reklamacji nie może być mowy auto starsze niż 10 lat (czyli możemy kłamać).

Kolejne auto praca silnika bez zarzutu. Ledwo ruszył z miejsca szarpanie strzelanie itp.

Czwarte auto o dziwo OK.

Piąte odpadające boczki we wszystkich drzwiach nie pokazane w opisie, Po nagrzaniu silnika brak mocy szarpanie falowanie. Może sonda lambda może przepustnica. Sprężarka klimatyzacji głośno pracuje i po chwili się wyłącza. W opisie wszystko bez zarzutu. W aucie SPUSZCZONO PALIWO ze zbiornika przed dostawą !!!!

Szóste turbo wydaje dźwięki wycia przy każdej zmianie biegów (auto zapłacone drogo, opisane wszystko bez zarzutu).

Siódme narazie stoi w garażu boję się silnik rozgrzać bo nie chcę udaru dostać albo zawału..

TAkże POLECAM auto1 !!!

.... omijać szerokim łukiem

Powinni dawać Vouchery swoim klientom na wizyty u psychologa albo uruchomić telefon zaufania dla tych co kupili u nich samochody. Najgorsze są samochody z Włoch trupy z opisami nie mającymi nic wspólnego z rzeczywistością.
akrystian
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2000
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Volvo V60
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2012

18 Mar 2018, 18:14

Po co Pan kupuje skoro tyle niezadowolenia ?
nukajezz
Nowicjusz

Przebieg/rok: 47tys. km
Auto: fiat

18 Mar 2018, 18:40

Kupiłem, zobaczyłem i wystarczy.
akrystian
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2000
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Volvo V60
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2018, 21:39

Witam ponownie wszystkich zainteresowanych.
W tej śmiesznej firmie auto1 nic się nie zmieniło.
Samochody mają ukryte wady, których śmieszni "rzeczoznawcy" nie fotografują, nie wpisują w tabelę uszkodzeń, zdjęcia są robione w ten sposób aby nie widać było uszkodzeń.
Jak auto przyjedzie do kraju to dopiero widać stan faktyczny...
Reklamacja nie istnieje, odrzucają reklamację albo proponują 150 euro na zakup kolejnego szrota.
Kupić auto zgodne z opisem to jak trafić szóstkę w totka.
autopark
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 1990
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Lexus LS400
Silnik: 4.0
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995