PKW1.net - opinie, poglądy

29 Wrz 2016, 08:03

auto1 już chyba traci handlarzy bo każdy kto ma wpis o handlu może się tam zarejestrować ...sprawdzone przez kolegę ,zrobił sobie wpis nie ma placu i nigdy nie handlował !!!zajmuje sie spożywką a oni nawet tego nie zweryfikowali i kupił auto dla żony :) po atrakcyjniejszej cenie (lepsza cena na 1 zakup) Teraz do niego dzwonią i namawiają do dalszych zakupów :shock: Także ta platforma jest dla każdego ,,Kowalskiego posiadaącego działalność" TA FIRMA NIE MA ZASAD I WSPIERAJĄ NOWYCH A NIE STAŁYCH !!! PORAZKA
dealer1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2003
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: różne
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

29 Wrz 2016, 09:19

Jak pisałem już wczesniej idą na ilość a nie na jakość. Wiec dla handlarza taki portal to strata czasu bo już auta zostana przebrane. Trzeba czekać na coś nowego a najlepiej to ruszyć tyłek i jechac samemu bo Niemcy nadal dużo taniej sprzedają auta bez pośredników a dodatkowo mówią o wiekszosci usterek
tepicmarco
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1976
Auto: rozne

29 Wrz 2016, 10:09

te ich aukcje po nowemu to jak stado napalonych chłopów na 1 panienkę kto jest napalony bardziej daje więcej...tym bardziej detaliści których tam mnóstwo ...Do tego widzisz po ile kupują te auta od właścicieli i po tyle można kupić bezpośrednio w de a jak poszukasz to znajdziesz czasami te auta taniej na mobile :) Sprzedaż im rośnie wraz z marżą więc nie będą się nad nami rozczulać .
dealer1234
Nowicjusz

26 Paź 2016, 10:17

Witam serdecznie :)
Postaram się krótko streścić swoją przygodę z firmą auto1.com bo na pewno nie można nazwać tego współpracą. Jak dla mnie firma umyślnie sprzedaje auta uszkodzone, a sprzedając je za granicę czują się bezkarni, opisy aut a stan rzeczywisty auta pod względem technicznym jak i wyposażenia to dwa różne światy, mianowicie na 5 szt z silnikiem diesla 3 szt brak mocy, w 3 kompletnie zużyte akumulatory, w 1 zużyte zawieszenie, w opisie xenon, navi, parktronic odbierasz auto i wielkie zdziwienie! nie ma ! czasem nie zgadza się rok produkcji ilość właścicieli ale przecież można reklamować !? Więc tracisz czas pieniądze kręcisz video zgaszasz reklamacje i ? dostajesz odpowiedź ze reklamacja nie uznana ponieważ auto ma więcej jak 10 lat. Ktoś pomyśli kupiłeś strupa i teraz beczysz, cóż nie ma znaczenia czy jest to auto za 500 czy 5 000 euro. Koszty napraw to często ponad 1 tys zł a rekompensata 50 euro zwrotu i 100 euro zniżki na kolejny złom którego nie mogą sprzedać. A do tego auta są okradane, giną radia relingi paliwo.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Thugs777
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2006
Auto: punto evo
Silnik: 1.4 multiair
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

26 Paź 2016, 10:31

Handluje z nimi od 2lat ale co teraz aczeli wyprawiac to przechodzi ludzkie pojecie. Krecemie licznika opisy kpina zdjecia tak zrobione zeby nie bulo widac usterek. Reklamacja kpina oszusci oszuaci i tyle. Obsluga glaby co o niczym nie wiedza a oczywiscie do kierownictwa nie ma mozliwosci sie doszwonic
Odradzam kupilem u nich 120 aut na povzatku bylo ok ale od 5 miesiecy zlom za zlomem. Mnie juz syarczy lekci pokory.
Strus32
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 03 1995
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: A4 b7
Silnik: 1.9
Rok produkcji: 2007

26 Paź 2016, 11:15

To chyba ja bede pierwszym waszym klientem ktory was pozwie o korekte licznika. Bo juz nie mam cierpliwos i pisania meili reklamacji bo i tak do niczego to nie prowadzi. Za samochod zaplacilem 6180.euro transpot naprawy no oczywiscie opis swoje a rzeczywistosc swoje a wy mi proponujecie zwrot 6350 euro po prostu strata okol 3000 zl dziekuje za wasza hojność
Strus32
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Iron Drift King - drifting dotarł do… kopalni!
    Drifting podbija świat. Ta nietypowa dyscyplina motorsportu dociera do różnych zakątków globu. W ostatni weekend zawitała nawet do dawnej kopalni odkrywkowej w Niemczech. Drugie miejsce na międzynarodowych zawodach ...

26 Paź 2016, 15:05

Złom za złomem to sie zaczął w tym roku - bo Tury sie pokapowały że na tych aukcjach moga łatwo pchnac to co im stoi na placach. Już kilka uat widziałem na żywo do sprzedania na placach a potem one były na auto1 do kupienia.
tepicmarco
Nowicjusz

26 Paź 2016, 16:15

oprócz tego ze mają własne skupy to współpracują z wieloma autohandlami które przez ich pośrednictwo sprzedają i to żadna nowość :) dlatego nic dziwnego ze auta z mobile.de potem mogą tam trafiać jak już nie chcą się sprzedać albo komis niemiecki woli opchnąć smietnika za ich pośrdednictwem ,bo jak pojedzie do Polski,litwy czy Rumunii to jest spokój ... okazje cenowe już dawno się tam skończyły
dealer1234
Nowicjusz

27 Paź 2016, 17:57

:x No i po długich negocjacjach Auto1 kazało w skrócie pocałować się w dupę :)) Albo tracę 2500 zł albo mam sam bujać się z cofniętym licznikiem. Cytuje;

Ponownie rozpatrzyliśmy Pana reklamację dotyczącą , Postanowiliśmy zmienić decyzję z dnia .

Poniżej przedstawiamy zaktualizowaną decyzję reklamacji:

◦Otrzymujesz zwrot kwoty w wysokości €.

•Anulujemy umowę zakupu i fakturę numer , co oznacza, że cena zakupu wynosząca € zostanie zwrócona.

Takie decyzję podejmujemy tylko w wyjątkowych sytuacjach i nie jest to ogólna zasada w przypadku rozpatrywania reklamacji, ten wyjątek zrobiliśmy dla Ciebie.

Najbardziej rozbawiły mnie słowa w wyjątkowych sytuacjach. Czyli jak zwykle jak masz problem radz sobie sam. Dla nich nikt się nie liczy tylko sami oni.
Strus32
Nowicjusz

28 Paź 2016, 12:32

Mam pytanie
Zwrócili komukolwiek więcej niż 50% za koszty naprawy ?
czy standard 50-100 euro i śmiechu warta zniżka na kolejny złom ?
Pozdrawiam
Thugs777
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2006
Auto: punto evo
Silnik: 1.4 multiair
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

28 Paź 2016, 15:53

:x I co po waszej platformie jak u Was reklamacje to czysta fikcja !!!!!!. Jeżeli uważacie inaczej mogę wkleić waszą odpowiedz na moją reklamacje o cofniet licznik. :evil: :evil: A od 4 miesięcy samochody do szrot za szrotem przychodzi.
Strus32
Nowicjusz

29 Paź 2016, 08:13

Mnie raz wrócili 200 euro jak auto przyjechało bez dodatkowego kompletu alufelg 16" z prawie nowymi oponami 8 mm wartych z 1500 zł. Dodatkow ktoś oprócz tego zapieprzył rezerwe i radio. Najlepsze było tłumaczenie że radio nie było w opisie wpisane i nie było oryginalne z auta, nie miało znaczenia że na zdjeciach jak byk widniało, na protokole przyjecia w Niemczech też. Nawet marka była podana ale to nie było w komplecie z autem. Był to jakiś pionier czy alpine wysuwany dlatego nie chcieli za to odpowiadać.
tepicmarco
Nowicjusz

30 Paź 2016, 10:40

Panowie wszystko co piszecie jest prawdą ale taka jest jakość tej firmy ! chcą pozyskać jak największą ilość klientów a nie dbać o jakość . Z drugiej strony nikt nie zmusza do kupowania bo to logiczne że ta forma zakupu niesie za sobą ryzyko. Można jechać samemu w sprawdzone miejsca lub istnieją jeszcze inne podobne firmy które lepiej sobie radzą z jakością oferowanych pojazdów .
dealer1234
Nowicjusz

07 Lis 2016, 20:13

Dokładnie tak jest.Oszuści i krętacze z nich.
miro66666
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 06 1991
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: bmw
Silnik: 2500
Rok produkcji: 2005

07 Lis 2016, 20:14

Witam.Najwięksi oszuści i krętacze to auto1.com.Auta szroty z przekręconymi licznikami itp.Nie zgodne z opisem.Żadnych reklamacji nie uwzględniają co najwyżej dadzą 100 euro i bujaj się.Jedyna kompetentna osoba w tej firmie to Maciej Król który potrafi pomóc.Kobiety pracujące tam to po prostu żenada.W sklepie spożywczym na kasie co najwyżej a nie zajmują się samochodami gdzie mowi się do takiej pani a ona chichocze do słuchawki jak jest problem jakiś
miro66666
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 06 1991
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: bmw
Silnik: 2500
Rok produkcji: 2005