PKW1.net - opinie, poglądy

07 Lis 2016, 22:42

żadna nowość te panienki to sobie tam jaja robią z powagi sytuacji ponieważ najzwyczajniej nie wiedzą o czym rozmawiają (słaba znajomość samochodów) jeszcze nic z nimi pozytywnie nie załatwiłem ...dziś reklamacja na 1500 zł na poważne uszkodzenie mechaniczne otrzymałem 150 euro na następne zakupy :) kiedy piszę że ich propozycja jest zbyt niska to odpisują że propozycja jest ostateczną decyzją ...
dealer1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2003
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: różne
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

08 Lis 2016, 07:12

Jest jedna i tylko jedyna rada na takie postępowanie nie kupować więcej nic na tej platformie a jak przedstawiciel będzie dzwonić /bo od czasu do czasu obd zwaniaja mnie i 2 kolegów dlaczego nie kupujemy/ to wyraźnie zaznaczyć że ze względu na jakość pojazdów i brak realnych opisów
tepicmarco
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1976
Auto: rozne

09 Lis 2016, 14:12

I słusznie panowie nie kupujcie, więcej aut dla mnie. od dwóch lat kupuje od nich średnio 5 aut w miesiącu, zawsze biorę poprawkę bidując że coś trzeba będzie podszykowac, jak mam dużą wtope to dopiero wtedy zgłaszam,ale znam takich Mietków co każda rysę w szrocie zareklamuja i spodziewają się gwiazdki z nieba. Niektórzy nawet żalą się tu na forum i dalej kupuja??? bo prawda jest taka że można tam upolować auto w dobrej cenie i przyciąć niezły hajs
hondafan15
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 04 1980
Auto: Honda

09 Lis 2016, 14:34

HondaFan to jakiś ich przedstawiciel który traci prowizje przez odchodzących klientów. Podaj dane firmy oraz telefon chętnie zadzwonię do ciebie i zweryfikuje
tepicmarco
Nowicjusz

09 Lis 2016, 15:24

kupuj kupuj jeżeli mówisz o przekręconym liczniku o 120 tys km ze jest to pikus to podziwiam. Bo to ja musiałem świecić oczami przed klientem i kasę oddawać dobrze. Każdy ma wolny wybór i kupuje gdzie chce.
Strus32
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 03 1995
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: A4 b7
Silnik: 1.9
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

12 Lis 2016, 13:54

hondafan15 założyłeś konto tylko po to żeby napisać pozytywny komentarz?! a skąd znasz takich „Mietków?” z racji pracy w auto1? Masz ludzi za idiotów ? każdy bierze poprawkę że trzeba coś podrobić ale, ale skoro auto jest nie zgodne z opisem pod względem technicznym jak i wyposażenia a koszt naprawy to ponad 5 tys zł, chyba żę dla Ciebie przyciąć dobry hajs to zarobić 100 - 200 zł lub robić auto po pieniądzach żeby tylko wyjść na zero ?
Wcześniej zamieściłem link do zakupionego auta, brak kompresji na cylindrach wyjebane turbo jeden wielki gniot koszty jak pisałem wyżej a z reklamacji 200 euro.
Jak dla mnie świadomie sprzedają auta uszkodzone, i nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za to co robią i to się nie zmieni!
A co do faktu że kupujesz 5 aut w miesiącu brawo TY !! :D
Thugs777
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2006
Auto: punto evo
Silnik: 1.4 multiair
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...
    Czy tempomat w samochodzie oszczędza paliwo?
    Używanie tempomatu może przyczynić się do oszczędności paliwa w pewnych okolicznościach, ale nie zawsze i o tym trzeba pamiętać. Jazda z wykorzystaniem tempomatu umożliwia utrzymanie stałej prędkości pojazdu, co pozwala na ...

12 Lis 2016, 13:55

hondafan15 założyłeś konto tylko po to żeby napisać pozytywny komentarz?! a skąd znasz takich „Mietków?” z racji pracy w auto1? Masz ludzi za idiotów ? każdy bierze poprawkę że trzeba coś podrobić ale, ale skoro auto jest nie zgodne z opisem pod względem technicznym jak i wyposażenia a koszt naprawy to ponad 5 tys zł, chyba żę dla Ciebie przyciąć dobry hajs to zarobić 100 - 200 zł lub robić auto po pieniądzach żeby tylko wyjść na zero ?
Wcześniej zamieściłem link do zakupionego auta, brak kompresji na cylindrach wyjebane turbo jeden wielki gniot koszty jak pisałem wyżej a z reklamacji 200 euro.
Jak dla mnie świadomie sprzedają auta uszkodzone, i nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za to co robią i to się nie zmieni!
A co do faktu że kupujesz 5 aut w miesiącu brawo TY !! :D
Thugs777
Nowicjusz

12 Lis 2016, 14:09

hondafan15 ja kupiłem w ciągu 4 miesięcy 35 samochodów ale to było rok temu jak opisy w miarę zgadzały się i reklamacja tyczyła jakiejś drobnej kradzieży radia, A w tym roku z 15 i to w pierwszych mieisacach - 12 z nich reklamacja z niektórymi walcze do dzisiaj żeby dojść ładu i składu - trupy do potegi. Nie wiem co sie zmieniło oprócz podwyżki cen i prowzji /teraz kasuja za wszystko wymeldowanie, przetransprtowanie do centrum logistycznego itd. wszystko poszło w góre - od auta z Włoch to jest 300 euro + ich prowizja bliżej nie znana ale której mozna sie domyślić ze wzgledu na dwie faktury/. Od póznej wiosny jeźdże sam tak jak w poprzednich latach i kupuje od włascicieli i na placach - świadomie ogladając co trzeba zrobić z pełna swiadomości. Tak wiec dziekuje auto1 za taka współprace niech takie JANUSZE JAK HONDAFAN15 U NICH KUPUJĄ!!!!!
tepicmarco
Nowicjusz

17 Lis 2016, 21:01

Podziwiam tych Januszy co przepłacają tam za auta :) cena wyjściowa 200 sprzedaż za 900 czyli 800 marży po ich stronie a nikt im nie oddał dobrego auta za 100 e ale widać że Janusze nawet na to nie zwracają uwagi i nie wiem jakie mają ksigowe że od 800 euro prowizji trzeba VAT zapłacić więc już zarobku chyba nie ma ... :) okazje tam były i się skończyły !!! W niemieckiej telewizji był reportaż o auto1 i oszukują ludzi na skupach proponując im zbyt małe pieniądze a na wycenie internetowej ściągają ich wyższą kwotą , więc nikt super auta tam nie odda bo sam sprzeda .Tam trafiają teraz tylko takie że Niemiec nie chce sam sprzedawać bo są usterki ukryte z resztą wystarczy wejść na ich profil na FB i wszystko jest napisane co ludzie o nich myślą :shock:
dealer1234
Nowicjusz

17 Lis 2016, 22:01

Bo to jest po prostu korporacja liczy się tylko zysk za każdą cene !!!! Mnie właśnie zablokowali za nie opłacenie samochodu. Za dużo im powiedziałem i zamiast dostać kase za reklamacje straszą mnie kosztami za postój samochodów tak po prostu konczy się walka mrówki ze słoniem. Kupujcie dalej polecam zarobista firma :evil:
Strus32
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 03 1995
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: A4 b7
Silnik: 1.9
Rok produkcji: 2007

18 Lis 2016, 07:57

Ktoś może podać linka do ich profilu facebookowego chętnie bym tam dorzucił kilka wpisów a nie mogę ich znaleźć. Mozna bedzie wtedy załaczyć kilka kwiatków ze zdjeciami
tepicmarco
Nowicjusz

18 Lis 2016, 08:04

są tylko Niemieckie profile jako auto1 i wirkaufendeinauto na tym 2 można dużo zobaczyć jak po nich cisną a tutaj masz link do reportażu :

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

a tutaj opisano milionerów i założycieli :)

http://www.gruenderszene.de/allgemein/auto1group-berlin-einhorn
dealer1234
Nowicjusz

14 Gru 2016, 20:30

Również zostałem oszukany przez firmę auto1.com
Radze wszystkim zastanowić się kilka razy zanim kupicie auto w tej firmie.
Zakupiłem od nich volkswagena polo z silnikiem 1,4 z 2005r
Według opisu aukcyjnego: Motor und Getriebe unauffällig, Klima i.o.
Auto dostarczono pod dom ich transportem. Kierowca na dzień dobry poinformował mnie że lepiej polo nie odpalać bo strasznie rzuca silnikiem.
Auto zepchnęliśmy z lory po czym załadowałem je na swoją lawetę i zawiozłem do mechanika. Już po otwarciu maski widać ślady nieudolnej naprawy silnika, silnik został złożony przez ,,fachowca" na czerwony silikon !
Po odpaleniu sinikiem rzuca jakby miał zaraz wypaść, z rury wydechowej chlapie olejem. Po głębszej diagnozie okazuje się że silnik nie ma kompresji.
Informuje o wszystkim auto1 i dostaje informację żebym zgłosił reklamację. Nadmienię iż żądałem anulowanie transakcji bądź pokrycia kosztów naprawy. Po kilku dniach dostaje decyzję że przyznano mi 400euro zwrotu...
Myślę że w Niemczech tyle by musieli zapłacić za samą diagnozę..
Silnik nadaję się wyłącznie do wymiany a to wiąże się z kosztami porównywalnymi do połowy wartości auta.
Sprawa po konsultacji z prawnikiem zostanie skierowana na drogę sądową gdyż nie ma szans na polubowne załatwienie sprawy.
Bardzo proszę o kontakt osoby które również zostały oszukane przez auto1.com
Reasumując ostrzegam wszystkich. Firma nie bierze najmniejszej odpowiedzialności za auta które sprzedaje. Proponuje w ramach rekompensaty kwoty które nie starczają nawet na pokrycie robocizny, nie mówiąc już o zakupie części. Celowo zatają nawet takie informacje jak uszkodzony silnik !!!
auto1oszukany
Obserwowany

Auto: bmw f10
Rok produkcji: 2014

14 Gru 2016, 20:55

Kolego jest tylko jedna rada - nie kupować u nich nic i ostrzegać resztę przed tymi zakupami. Oni są kryci bo sprzedawca są Niemcy i z nimi musiałbyś się sadzić. A z tego co wiem to maja potężny kapitał zgromadzony i dobrych prawników. Tyle że zła fama ich pogrąży wcześniej lub później
tepicmarco
Nowicjusz

14 Gru 2016, 20:58

Witam
400 e to bardzo hojnie kolegę potraktowali :)
ja musiałem wymienić cały silnik koszt ok 5tys zł rekompensaty otrzymałem 200 e :shock: decyzja ostateczna i bla bla bla, a na infolinij nawet nie ma z kim rozmawiać mają Cie głęboko w Dup.... Jak już wspominałem wcześniej nie kupiłem w tym roku od nich auta sprawnego, zgodnego z opisem, a poważne wady są po prostu zatajanie. Okazji tam nie ma, euro drogie, a ich prowizje 400-800 euro na autach do 2 tys euro to śmiech na sali.
Thugs777
Nowicjusz