PKW1.net - opinie, poglądy

20 Gru 2016, 23:12

PRZECZYTAJ!! Zakup na tej stronie w tym roku nie jest oplacalne poprzez wystawianie 2 faktur pewnie kto ma ksiegowa to o tym wie. Szybko wyjaśnie przyjmijmy ze kurs euro to 4zł kupujac auto za 2500e po zaksiegowaniu kwoty dostajemy 2 faktury jedno to auto a 2 to marza pośrednika czyli np. koszt auta to 1500e a marża auto1 oraz koszty wyrejestrowania itp to 1000e I TERAZ UWAGA !! Na fakturze malym drukiem jest napisane ze podatkiem od ich zarobku jest obciążony KUPUJACY!! (mało kto tlumaczy te faktury) Czyli kupujac auto za 1500e czyli 6000zł koszty uzyskania dochoduw tym przypadku to marża auto1 i opłaty czyli 4000zł plus koszty transportu z niemiec pod dom około 1000zł razem już jakieś 5000zł (a niektóre komisy dodatkowo opłacały akcyze i tłumaczenia) kosztów od których musimy odprowadzić 1150zł vatu!! do tego załużmy że nasza marża to 2500zł od tego też vat 575zł i wychodzi że na aucie które musielismy przygotowac do sprzedazy zarabiamy nie 2500 tylko 775zł!!!!!!!!!!!!!
od którego jeszcze musimy odjąć podatek dochodowy !!!
Znam juz 3 komisy w krakowie które sie sądzą z urzędem skarbowym za ukrywanie dochodów i wyłudzanie podatku VAT !!! PRZETŁUMACZ SWOJE FAKTURY i spytaj księgowej a upewnisz sie ze mowie prawde !
Makielka
Obserwowany

Auto: VW LT46

20 Gru 2016, 23:44

Potwierdzam od 2 faktury tzw. opłaty aukcyjnej płacimy pełny vat i jest to wyjaśnione na tej fakturze ale nie wszystkie księgowe to wiedzą :) dziwie się że niektórzy kupują tam auto za 1500 gdzie 800 to opłata bo to daje nam ok. 830 zł vatu do zapłaty ! do tego vat od marży to gdzie zarobek ? od kiedy weszły te 2 faktóry płacę 4 x większy vat
dealer1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2003
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: różne
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

21 Gru 2016, 16:08

Witam
Niestety ale taka jest prawda i polskie realia płacimy podatek od podatku. Chciałem wspomnieć że obowiązkiem komisu (firmy importującej) jest opłacenie akcyzy! a przy odprzedaży aut z nie opłaconą akcyzą mogą być poważne problemy z celnym.
Dla przykładu
1200e auto
600e opłata aukcyjna + 49e + 29e + 255 transport + akcya przykładowo 200zł
933e x4,4 = 4105+ 200 zł akcyza czyli = ok 990zł vat do zapłaty i nagle cena auta wzrasta o średnio 1500zł
Nie licząc vat i dochodowego z naliczonej marży !
A na infolinii usłyszeć można że nie wiedzą jak to rozliczyć, proszę pytać księgowego księgowej.
Thugs777
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2006
Auto: punto evo
Silnik: 1.4 multiair
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

02 Sty 2017, 22:50

Nie będę oryginalny, również nie polecam zakupów na auto1. Kupione przeze mnie auto zostało prawdopodobnie uszkodzone w transporcie, gdyż na zdjęciach uszkodzenie nie było widoczne, poza tym miało jeszcze kilka innych uszkodzeń, o których również w opisie nie wspomniano. Samochód oczywiście miał mieć wszystkie podzespoły sprawne, po odbiorze okazało się, że silnik pracuje w trybie awaryjnym, a auto nie ma mocy. Po dokładnej diagnostyce i skasowaniu błędów zaczęło niezwykle ochoczo przyspieszać, czego nie wytrzymuje sprzęgło, radośnie się uślizgując. W opisie sprzedający nie wspomniał również, że cały samochód poza dachem był ponownie lakierowany, a powłoka w niektórych miejscach ma ponad 500 um. Reklamacja złożona, propozycja dwa vouchery po 150 euro każdy na zakup dwóch aut. Propozycja ta nie spotkała się z entuzjastycznym przyjęciem, bo w żadnym stopniu nie rekompensuje kosztów naprawy, a na kolejne zakupy nie mam już ochoty. Dam firmie auto1 kilka dni na przemyślenie, a następnie podejmę kroki prawne, bo tak robić ludzi w balona naprawdę nie wypada.
MAG
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 11 1996
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: BMW

02 Sty 2017, 22:56

Panowie,
Niektórzy z Was wspominają o bardziej rzetelnej konkurencji.

Możecie polecić kogoś zaufanego z branży jako "rzetelnego" dostawcę?

Pozdrawiam
yogobella
Obserwowany

Auto: Passeratti

03 Sty 2017, 10:57

Dostaliście Kartki Świąteczne? Zmarnowali 2 zł na znaczek + kartke za kolejne kilka zł.
tepicmarco
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1976
Auto: rozne
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Z4: roadster przyszłości
    Nowe elementy zewnętrzne, staranne modyfikacje we wnętrzu, nowy pakiet wyposażenia i nowy podstawowy wariant silnikowy BMW Z4 powodują, że na salonie NAIAS 2013 w Detroit samochód będzie wyglądał jeszcze bardziej atrakcyjnie ...

05 Sty 2017, 12:28

Witam
Ja mogę polecić z czystym sumieniem '"siebie" :)
w najbliższym czasie wracam na stałe de, tak że gdyby ktoś coś to służę pomocą.
Każde auto mogę transportować pod dom, jak i przygotować do rejestracji.
Thugs777
Nowicjusz

19 Sty 2017, 17:10

Witam,
Ja również potwierdzam słowa poprzedników, dotyczące reklamacji w tej firmie. Żenada jakaś, początkowo samochody przyjeżdżały za pośrednictwem ich firmy, ale zawsze coś ginęło, a rekompensata miała się ni jak co do kosztów realnych. Raz to nawet zapier... spojler (lotkę) klapy bagażnika. Wysłanie faktury na zakup nowej części w ASO nic nie dało, zatwierdzono 100 euro i tyle...... a część na rynku wtórnym nie do osiągnięcia, koszt w ASO 1500 zł bez lakierowania. Po którymś razie z rzędu, miarka się przebrała!!!! Trzeba znaleźć nowego przewoźnika !!! Tak też się stało, ale pojawił się inny problem. Jeden z ostatnich samochodów został kupiony na sam koniec roku i odebrany w ostatnich dniach grudnia. Z racji świąt i braku kursów w kierunku naszej siedziby, auto przyjechało do nas po ponad tygodniu ;( Po zjechaniu z lawety okazało się, że auto ma dość poważenie wgięty błotnik i drzwi, stara sprawa bo mocno skorodowana !!! Na aukcji szkoda nie opisana, po dokładnym przyjrzeniu się zdjęciom, na jednym z nich w samym rogu widać jej początek (wiedząc jak wygląda w rzeczywistości, wiadomo było jak i gdzie patrzeć). Nie była ona jednak pokazana, ani opisana.
Kontakt do firmy sprzedającej w celu złożenia reklamacji !!!
Okazuje się że nie ma możliwości złożenia reklamacji, ponieważ minęło siedem dni od odbioru auta !!!;) Ogólnie rzecz biorąc mają wywalone, zarówno w PL jak i DE. Nie interesują ich zdjęcia, informacje że to stara sprawa, że na aukcji nikt nie opisał tej szkody... itp. Odpowiedź od działu polskiego i niemieckiego ta sama - na złożenie reklamacji, w przypadku odbioru przez własny transport jest siedem dni !!!! :x
Klienta mają głęboko w du.... jak już kupi, to jego problem co odbierze !!! i to jest najgorsze, bo nigdy nie wiesz czego możesz się spodziewać. Druga sprawa to transport, biorąc ich firmę, trzeba liczyć sie ze stratami, bo zawsze może cos zginąć. W przypadku swojej firmy transportowej, jak nie dowiozą auta w ciągu siedmiu dni to d..a z reklamacji ;(
Ogólnie firma bardzo ciężka do współpracy !!!!
andreass
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2001
Auto: codziennie inne

20 Sty 2017, 16:28

Od dawna tutaj się pisze że auto1.com to zwykli oszuści, skupują auta z grosze które są bardziej lub mniej uszkodzone a sprzedają jako sprawne, nie ponoszą żadnej odpowiedzialności więc biznes się kręci. Najbardziej dziwi mnie to że kupujecie i narzekacie nadal a jesteście w 100% świadomi ryzyka.
Thugs777
Nowicjusz

20 Sty 2017, 16:43

Kolego nie wszyscy kupują :D :D :D :D :D jest duża liczba osób które kupują gdzie indziej. Jeżeli auto1 jest takie fajne i nie jest tak jak opisują tu ludzie nie mają się czego bać. :ok: :ok: :ok: Polecam znależć artykuł który opisuje auto1 (PKW1)niemieckie media. Prawda jest taka, że polski oddział ma g...o do powiedzenia. Wszystkie decyzje podejmują niemcy a oni nastawieni są na zyski zresztą jak każdy z nas. Dlatego każdy jest świadomy ryzyka i robi co chce.
Strus32
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 03 1995
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: A4 b7
Silnik: 1.9
Rok produkcji: 2007

02 Lut 2017, 16:25

Ich zaplecze to jakiś zapyziały pokoik w warszawce. Bo jak dzwonią to słychać sąsiednie rozmowy.

Informujemy, że podana informacja jest nieprawdziwa. Biuro polskiego oddziału mieści się w Warszawie w biurowcu przy ul. Połczyńskiej, wszystkich mających ochotę na bezpośrednie spotkanie zapraszamy po wcześniejszym telefonicznym ustaleniu terminu.
autoo1
Nowicjusz

Auto: Audi

02 Lut 2017, 16:26

Szanowni Państwo,
Ustosunkowując się do Państwa zarzutów chcielibyśmy zaznaczyć, iż AUTO1.com w Polsce sprzedało w styczniu 2017 r. 4,500 samochodów ponad 900-set klientom, dla 90% z nich nie był to pierwszy zakup w AUTO1. Biorąc pod uwagę używane loginy nie jesteśmy w stanie dotrzeć do klientów, którzy czują się pokrzywdzeni, łatwo jest jednak zauważyć, że na forum wypowiadają się ciągle te same osoby. Zdarza się, że przekazywane informacje są nieprawdziwe, co skłania nas do zastanowienia się nad prawdziwą motywacją działania. Biorąc pod uwagę „aukcyjny” charakter naszej działalności dążenie przez osoby handlujące samochodami do zmniejszenia liczby użytkowników jest w sposób oczywisty uzasadnione i ciężko uznać za obiektywne. Każdego dnia posiadamy w ofercie ponad 20,000 samochodów - od Porsche za ponad 60,000€ do samochodów odkupionych za 1 €.

W grudniu 2016 r. w firmie został stworzony i zasilony osobami z mocnym doświadczeniem w branży Dział Obsługi Klienta. Głównym zadaniem jego pracowników jest opieka nad stałymi i rzetelnymi klientami.
autoo1
Nowicjusz

Auto: Audi

02 Lut 2017, 16:53

Profesjonalna obsługa dla stałych klientów ??? gdzie właśnie dostałem decyzję na reklamację uszkodzone (dwumasa ,wtryski itp . auto za 5000 tyś euro a Wy dajecie mi 200 euro to jakiś skandal !!! wycena po rabatach 3000 zł . Mam u Was status VIP kupiłem prawie 300 aut . Proponuje się wczytać w to co jest tutaj napisane bo wszystko jest prawdą !!!!!
dealer1234
Nowicjusz

02 Lut 2017, 16:58

Prawda jest taka że że Ci którzy kupują w A1 mało są lepiej traktowani jak rzetelni i lojalni bo zabiegacie a stały klient nawet porządnie nie ma reklamacji zrobionej . A jak Pan z A1 chce wiecej faktów to możemy się spotkać i to omówić to może zobaczy Pan rzeczywistość . Oprócz pozyskiwania klientów nie poprawiło się nic w obsłudze ,,starych'' ...taka niestety jest prawda .
dealer1234
Nowicjusz

03 Lut 2017, 14:32

Jeśli dysponujecie takimi dokładnymi informacjami statystycznymi to może z łaski swojej napiszcie ile procent z tych tysięcy sprzedanych aut jest reklamacji ? 70% 80% ? czy tylko ja i ciągle wypowiadające się te same osoby mają takiego pecha że trafiają na gnioty ? Wątek ten został założony ponieważ auta sprzedawane przez wasz serwis są niezgodne z opisem, często z kosztownymi usterkami. Rekompensaty które przyznajecie nie pokrywają nawet połowy poniesionych kosztów. Proszę zaprzeczyć jeśli to co napisałem jest nie prawdą i zapewnić wszystkich że auta są zgodne z opisami i się pod tym podpisać.
Miałem przyjemność rozmawiać z „osobą z mocnym doświadczeniem w branży” z waszego działu obsługi i na pytanie czy jest mi w stanie zagwarantować że auto będzie w stanie deklarowanym w jego opisie, otrzymałem krótką odpowiedź „NIE”
Dzwoniąc do was za każdym razem myślałem że to jakaś dyskoteka :shock: a nie biuro, naprawdę ciężko jest zrozumieć osobę z którą się rozmawia
Thugs777
Nowicjusz