PKW1.net - opinie, poglądy

03 Lut 2017, 18:09

Ja po raz kolejny przestrzegam przed zakupem samochodów w Auto1, od prawie roku czekam na rozpatrzenie reklamacji, co jakiś czas dzwoni kolejny handlowiec z zapytaniem, dlaczego nie kupuję u nich samochodów. Nie kupię nic, dopóki nie zwrócicie mi pieniędzy za poniesione straty! Przypomnę, że kupiłem auto powypadkowe, na fakturze i w opisie napisane było , że bezwypadkowe, a firma proponuje mi zwrot 200 Euro, skandal!!!
Decydenci siedzą w Berlinie, oddział w Warszawie nie ma nic do gadania.
autopark
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 1990
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Lexus LS400
Silnik: 4.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

03 Lut 2017, 18:25

Ciągle te same osoby czekają na rozpatrzenie reklamacji, dlatego tu piszą.
Ale firma Auto1 ma nas w d...
Czy naprawdę Wam trzeba pozew zbiorowy założyć?
A może uruchomimy program Turbokamera?
Pokażemy jakie ładne "bezwypadkowe" sprzedajecie.
Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych
autopark
Nowicjusz

03 Lut 2017, 20:50

domyślam się że wielu jeszcze nie było na tym forum i nie wie że można tu opisać jak to cudowne auta w A1 się kupuje :) poza tym wiele filmików jest na youtube ale już tego zakazali bo spora antyreklama się robiła :) znam przypadki że auta tam wracały ,bo nie pisali że po powodzi ,czasami sporo przekręcone liczniki i wiele innych ...JEST SIĘ CZYM CHWALIĆ !!!
dealer1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2003
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: różne
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

07 Lut 2017, 16:45

,,autoo1:Szanowni Państwo, Ustosunkowując się do Państwa zarzutów chcielibyśmy zaznaczyć, iż AUTO1.com w Polsce sprzedało w styczniu 2017 r. 4,500 samochodów ponad 900-set klientom, dla 90% z nich nie był to pierwszy zakup w AUTO1. Biorąc pod uwagę używane loginy nie jesteśmy w stanie dotrzeć do klientów, którzy czują się pokrzywdzeni, łatwo jest jednak zauważyć, że na forum wypowiadają się ciągle te same osoby. Zdarza się, że przekazywane informacje są nieprawdziwe, co skłania nas do zastanowienia się nad prawdziwą motywacją działania. Biorąc pod uwagę „aukcyjny” charakter naszej działalności dążenie przez osoby handlujące samochodami do zmniejszenia liczby użytkowników jest w sposób oczywisty uzasadnione i ciężko uznać za obiektywne. Każdego dnia posiadamy w ofercie ponad 20,000 samochodów - od Porsche za ponad 60,000€ do samochodów odkupionych za 1 €. W grudniu 2016 r. w firmie został stworzony i zasilony osobami z mocnym doświadczeniem w branży Dział Obsługi Klienta. Głównym zadaniem jego pracowników jest opieka nad stałymi i rzetelnymi klientami."

Szanowny Użytkowniku ,,autoo1",
Ustosunkowując się do Twojego powyższego wpisu informuję,że jesteście w stanie dotrzeć do klientów,którzy czują się pokrzywdzeni. Przecież składali reklamacje na zakupione u Was oszukane auta.
Też zauważyłem, że na tym forum powtarzają się nazwy Użytkowników - moim zdaniem spowodowane jest to tym,że nie każdy Wasz klient wie o takim forum. Osobiście też nie wiedziałem o tym pożytecznym forum. Będąc wielokrotnie oszukany przez Was szukałem w necie informacji na ten temat i znalazłem skoro zarejestrowałem się na nim pod nazwą użytkownika ,,teżOszukany". W tym miejscu mam prośbę do użytkowników tego forum by poinformowali też swoich znajomych będących klientami Auto1 o takim forum. Wymiana spostrzeżeń ,doświadczeń między klientami A1 jest bardzo wskazana i pożyteczna dla wszystkich stron.
W odniesieniu do Waszego spostrzeżenia iż to użytkownicy tego forum dążą do zmniejszenia liczy Waszych klientów nie jest to oczywiste.Wpływ na zmniejszenie liczby Waszych klientów mają Wasze działania: począwszy od
sprzedaży auta z zatajonymi jego wadami a kończąc na pseudo rozpatrzonej reklamacji. Wówczas Wasz klient zamiast na A1 wydawać pieniądze na zakup następnych aut to wydaje pieniądze na reanimację zakupionych u
Was zwłok.
I ostatnia kwestia powyższego Waszego wpisu , skoro został stworzony i mocno zasilony Dział Obsługi Klienta do opieki nad stałymi i rzetelnymi klientami to dlaczego nie mam takiej opieki? Czyż nie jestem stałym i rzetelnym klientem? Jaki są kryteria aby być takim klientem? Czy ten dział rozpatrzy tak jak należy moje obecne reklamacje?
Pozdrawiam
tezOszukany
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 11 1990
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: ford
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

07 Lut 2017, 21:01

"AUTO1.com oferuje swoim partnerom ponad 10.000 sprawdzonych samochodów używanych"

Drogi użytkowniku "autoo1" To oferujecie 20 000 czy 10 000 ? aut

a wasza nowa obsługa stałego klienta wygląda tak

Rozpatrzyliśmy Twoją reklamację dotyczącą xxx i przedstawiamy następujące rozwiązanie.

Otrzymujesz rabat w wysokości 100,00 € na następne zakupy.
Thugs777
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2006
Auto: punto evo
Silnik: 1.4 multiair
Rok produkcji: 2011

07 Lut 2017, 21:32

Pragniemy poinformować, że dokładamy wszelkich starań, aby podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości. Mamy nadzieję, że powyższa sytuacja jest jednorazowym incydentem, i nie przeszkodzi w dalszej współpracy między Panem a firmą Auto.com.

Z poważaniem,
Zespół Auto1.com

wówczas odpisuję,że nie jest to jednorazowy incydent lecz kolejna reklamacja.
tezOszukany
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Opel Astra Sedan z Gliwic
    20 sierpnia 2012 o 6:00 rano, z taśmy produkcyjnej zakładu Opla w Gliwicach zjechała pierwsza Astra Sedan, dając tym samym początek seryjnej produkcji piątego z modeli wytwarzanych obecnie w zakładzie. Elegancki sedan, w ...

07 Lut 2017, 23:03

Witam wszystkich oszukanych przez Auto1, rozważam założenie sprawy sądowej, lecz zgodnie z umową z tą nieszczęsną "firmą" trzeba założyć sprawę w Berlinie, ale możemy narobić hałasu przez Turbokamerę. Może zbierzemy się w kilka osób? Co Wy na to?
Kiedyś poleciłem tą nieszczęsną "firmę" koledze, ostatni jego zakup zakup to samochód z pękniętym blokiem silnika, złożył reklamację, ciekawe co odpiszą.
Pozdrawiam
autopark
Nowicjusz

08 Lut 2017, 22:13

Ja również wiele razy byłem oszukany. Na przykład - na kupionych 20 samochodów - 3/4 z nich są oszukane lub okradzione. W samochodach są często uszkodzone silniki, skrzynie biegów. Występuje często głęboka korozja, wgniecenia , które nie były opisane, zatajone w momencie sprzedaży. Raz np. przyjechało do mnie trzy samochody w jednym transporcie - w pierwszym zawory wypalone (silnik do roboty), sprejem pomalowane niektóre elementy blacharskie, w drugim padnięta skrzynia biegów, blacharka skorodowana, a trzeci okradziony - (zapierdzielone radio i element tapicerski). Wstyd i chamstwo. Innym razem w pewnym samochodzie napisane było stan bardzo dobry - super otrzymany. Rzeczywistość była inna. Silnik totalna lipa - nie miał siły się uciągnąć - wszystkie śruby przy silniku były poluzowane. To kolejny samochód na którym straciłem. Najlepsze zostawiłem na koniec. Przyjechało raz do mnie auto powodziowe. Od spodu całe zgniłe, przerdzewiałe. Nie mieści mi się w głowie jakich oszustw się dopuszczają. Zatajają prawdę - a to jest oszustwo. Jestem chętny do zbiorowego - grupowego pozwu do sądu. Proszę podać jakiś e-mail na którym możemy uzgodnić dalsze szczegóły. Posiadam wszystkie zdjęcia, opisy i wyceny napraw z zakupów na "(prosto, bezpiecznie ,uczciwie)
Pamiętajcie - jest to firma która zataja prawdę, Kupujecie kota w worku. Reklamacje są odrzucane lub proponowana jest kwota na zakupy premium - gdzie auta są droższe o kilkaset euro droższe.
SANY
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 1994
Przebieg/rok: 25tys. km

13 Lut 2017, 16:44

Szanowni Państwo,
ze względu na duże możliwości nadużyć przy zgłaszaniu reklamacji zmuszeni jesteśmy zachować ostrożność. Do części spraw trudno się odnieść, używane przez Państwa terminy, np. zakup natychmiastowy sugerują, że od dawna nie korzystali Państwo z naszej platformy lub nie zapoznali się Państwo z regulaminem przed dokonaniem zakupu. W celu ponownego przyjrzenia się poruszanym sytuacjom prosimy o kontakt pod numerem telefonu 666 341 830, w razie potrzeby ustalony zostanie termin bezpośredniego spotkania.
Pozwoli nam to odróżnić sytuacje wymagające naszej ingerencji od prób wyłudzenia lub działań ukierunkowanych na zniechęcenie konkurencji.
autoo1
Nowicjusz

Auto: Audi

13 Lut 2017, 19:57

autoo1 !!!
Wy już sami nie wiecie co pisać!
Sprzedaliście mi auto które było uszkodzone! Wszystko mam udokumentowane, zdjęcia filmy faktury! Poniosłem ogromne koszty naprawy, musiałem zakupić drugi silnik koszt 4500zł! Robocizna, Koszty holowania itd.
Auto miało mieć xenon, el fotele, navi, parktronik zgodnie z opisem, to które otrzymałem niestety nie posiada takiego wyposażenia! Zwykły golas !
Więc waszym zdaniem chciałem wyłudzić od waszej uczciwej firmy pieniądze za reklamacje ?!
Moja propozycja była następująca „zabieracie auto i zwracacie pieniądze” o czym poinformowałem was w dniu odbioru auta.
Wasze rozwiązanie było tylko jedno, rekompensata 250e chyba za holowanie!
Thugs777
Nowicjusz

13 Lut 2017, 20:08

autoo1 napisał(a):np. zakup natychmiastowy sugerują

Jak wół na głównej stronie jest niebieska zakładka z "Zakup Natychmiastowy" :o :o
Thugs777
Nowicjusz

13 Lut 2017, 20:23

:lol: Za każdym razem wysyłałem filmy i zdjęcia z uszkodzeniami na wsparcie. Każda z tych wad była zatajona przez was. Jestem zdania, że sprzedawane auta przez "prosto, uczciwie, bezpiecznie" nie mają przeprowadzanych jazd próbnych, ponieważ często zwłoki samochodów nie mogą się nawet "uciągnąć". Gościu, więc nie pisz głupot, że ktoś próbuje was naciągnąć lub oszukać. Robicie to wy. Wysyłam filmy, zdjęcia i wyceny napraw (które są robione przez warsztaty naprawcze- co jest dla mnie kłopotliwe, czasochłonne i związane z kosztami), a wy mi odpisujecie - "Zapoznaliśmy się z nią i niestety nie możemy zaoferować w tej sprawie rekompensaty. Samochód według naszych Warunków Zakupu Samochodów Używanych nie podlega reklamacji." Oszukujecie nas. Mydlicie oczy. Wasz zespól od reklamacji powinien zostać rozwiązany. Jak rozmawiałem z którymś z pracowników od reklamacji - mam wrażenie, że mówię do ściany. Są nie życzliwi, obojętni i nie są zorientowani co do cen związanych z naprawą różnych uszkodzeń, wad. Umywacie ręce od reklamacji.
Ja zrezygnowałem z dalszych zakupów - nie ma z kim rozmawiać. Zbyt dużo razy dałem się oszukać. W sprawie moich reklamacji nawet próbowałem rozmawiać z Panią kierownik "Ixxxą Cxxxxxxą", co mi się nie udawało. Pani kierownik sprawy reklamacji ma w d.. Dzwoniłem czasami przez kilka dni - zawsze dla mnie była nie uchwytna. Tak są załatwiane reklamacje.

Na koniec mojej odpowiedzi. Pamiętajcie, nie ważne czy auto kosztuje 500, 1000, 2000 lub 5000 tys Euro - opis powinien być rzetelny, uczciwy. Zdjęcia powinny ukazywać wady widoczne gołym okiem. U was bardzo często jest to ukrywane i zatajone. Wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
SANY
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 1994
Przebieg/rok: 25tys. km

13 Lut 2017, 20:38

Człowiek z auto1 sam nie wie jak ich strona wygląda :shock:
Co dopiero ma wiedzieć jak wyglądają reklamacje :ok:
już o autach nie wspomnę bo jak można wiedzieć co centrala sprzedaje siedząc w pl oddziale i nawet tego nie widząc od naszej strony , to my klienci jesteśmy w stanie określić co sprzedajecie . Można u Was kupić dobrze auto ale sporo jest aut żle zweryfikowanych gdzie wychodzą duże wady a rozpatrywanie reklamacji jest poniżej krytyki jak macie wątpliwości zapraszam na oględziny a nie traktowanie każdej reklamacji jako próby wyłudzenia bo reklamacji złożonych raczej konkurencja nie widzi więc nie wiem w jaki sposób może to zniechęcać konkurencję ... A opisywane tutaj sytuacje to wymiana opinii między waszymi użytkownikami a nie jakaś antyreklama.
dealer1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2003
Silnik: 3.0
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

13 Lut 2017, 21:32

Szanowny Panie, Pani z auto1.com ze względu na wasze oszustwa oraz matactwa jesteśmy zmuszeni zachować ostrożność oraz zaprzestania zakupu aut. Do większości aut trudno się odnieść, sprzedawane przez was auta sugerują, że od dawna nie wiedzą Państwo co mają w swojej ofercie lub nie zapoznali się państwo z reklamacjami przedstawionymi przez swoich klientów. W celu przyjrzenia się i ponownego rozpatrzenia reklamacji proponuję aby do tego został wyznaczony sąd w Polsce.
Thugs777
Nowicjusz

14 Lut 2017, 11:52

Autoo1 ,
zdumiony jestem o jakich piszesz możliwościach nadużyć przy składaniu reklamacji. W każdej reklamacji przekazywane są zdjęcia jak i filmy z zatajonych wad samochodów, o których nabywca nie wiedział podczas ich zakupu.
Oszukany klient Auto1.com tylko domaga się zwrotu rzeczywistych kosztów poniesionych przy naprawach reklamowanych aut.
Co do kalkulacyjnych kosztów napraw składanych w reklamacjach możecie je zweryfikować nawet telefonicznie w kilku warsztatach samochodowych (nie mam tu na myśli drogich autoryzowanych serwisów samochodowych) i potem wyciągnąć średnią takiej naprawy zwracając następnie oszukanemu Waszemu klientowi.
Za naprawę silnika Wasz konsultant (dzwoniłem pod nr223077186) proponuje mi vouchera w wysokości 100 euro ,bo jak sam twierdzi tyle kosztuje taka naprawa. W odpowiedzi zaproponowałem to niech nie daje mi vouchera i naprawił to auto.Nie chciał przyjąć mojej propozycji.
Następna kwestia : autoo1 ,,Do części spraw trudno się odnieść, używane przez Państwa terminy, np. zakup natychmiastowy sugerują, że od dawna nie korzystali Państwo z naszej platformy lub nie zapoznali się Państwo z regulaminem przed dokonaniem zakupu"
Autoo1 nie wiem czy jesteś świeżym czy niedoinformowanym pracownikiem Auto1.com. Mianowicie, nim wprowadzono vouchery,reklamując oszukane auta proponowano nam (oszukanym klientom) rabaty na zakup auta ze szrotowni tj.z ,,zakupu natychmiastowego".To właśnie poprzednicy mieli na myśli w swoich wypowiedziach.
,,W celu ponownego przyjrzenia się poruszanym sytuacjom prosimy o kontakt pod numerem telefonu 666 341 830, w razie potrzeby ustalony zostanie termin bezpośredniego spotkania." -dobra zagrywka ale ten numer nie widnieje na Waszej stronie. Czy pod nr 223077186 jak i pisząc na [email widoczny po zalogowaniu] nic już nie załatwię?
Natomiast w celu ponownego przyjrzenia się poruszanym sytuacjom dokładnie przeczytajcie wszystkie składane reklamacje.
tezOszukany
Nowicjusz