Plamy na lakierze metalic

25 Lis 2009, 23:25

Witam wszystkich. Oddałem niedawno autko do konserwacji podwozia i konserwator maznął mi farbą podkładową antyrdzewną po lakierze metalic i nie zauwazył tego. Chciałbym taką farbę z lakieru usunąć. Jest to niewielki ślad ale jednak denerwuje. Ma ktoś pomysł czym bezpiecznie to zrobić? jest to mozliwe do wyczyszczenia? Pozdrawiam.
Mati
mati.b
Nowicjusz

Miejscowość: Zakopane

26 Lis 2009, 00:51

Jakąś pastą ścierną tupu Farekla, Automax, Tempo powinno zejść.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

26 Lis 2009, 10:02

Witam.Znam ten "bol"...zwlaszcza jesli autko nowe.
Rzeczywiscie spobuj jakas pasta.Wszystko zalezy od tego co to byla za farba podkladowa?Na poczatek zacznij pasta do usuwania zarysowan-to tez czasem dobrze dziala.Sprobuj tez czyms z zawartoscia silikonu jesli farba podkladowa jeszcze dobrze nie wyschla.A, w najgorszej sytuacji wroc do tego co Ci malowal i popros o usuniecie plamy.Pozdrawiam.
processor
processor
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie

26 Lis 2009, 10:07

A benzyną lakową? nie próbowałem ale jesli farba wyschła to pewnie nic to nie da? pozdrawiam
Mati
mati.b
Nowicjusz

Miejscowość: Zakopane

03 Gru 2009, 12:00

Farba znajduje się na zewnątrznej warstwie lakieru. Powinieneś ją spokojnie usunąć pastą lekkościerną, np. Tempo.
K2
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Wielkopolski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra z 1994 roku sprzedana na aukcji
    Już niedługo nowa generacja Toyoty Supry trafi do salonów. Tymczasem oryginalna Supra 4. generacji z 1994 roku została sprzedana na portalu aukcyjnym Bring A Trailer za kwotę aż 121 000 dolarów, czyli ponad ...