Planuje kupic mercedesa A1

25 Kwi 2009, 15:11

tak jak w temacie. Mozecie mi powiedziec na co zwrocic uwage przy kupnie? moze ktos z was ma taka fure i podzieli sie ze mna cennymi info?bede bardzo wdzieczna.:)
gigi
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

25 Kwi 2009, 16:29

zależy który rocznik chcesz ale generalnie klasa a nie jest zbyt dobrze wykonana są zastrzeżenia do wykończenia pod względem mechanicznym nie sprawia większych problemów za to często pada elektronika :lol:
pitbullr7

25 Kwi 2009, 20:16

98 albo 99 rezta jak narazie nieosiagalne ;)
gigi
Nowicjusz

25 Kwi 2009, 20:34

zobacz dział na forum jaki auto kupić tam też jest twoje pytani i tam ci dałem cały opis tych roczników ale dam ci też tu

[ Dodano: Sob Kwi 25, 2009 20:35 ]
niezłe autko ale ma kilka wad niedociągnięcia w wykonaniu słabej jakości tapicerka zła ergonomia np podłokietnik utrudnia dostęp do skrzyni i ręcznego stuki i skrzypienia w desce za to 4 wysokie osoby bedą miały wygodnie ale można narzekać troche na brak miejsca z tyłu na kolana bagażnik duży reguralne kształty niski próg duzo schowków łatwo demontowana tylna kanapa pozwala powiększyć bagażnik 5x silniki ciche nie palą duzo wykazują ochote do jazdy w całych obrotach skrzynia dobrze zestrojona lekko pracuje jazda na wprost i po łuku nie stanowi problemu nawet przy dużych prędkościach jednak zaweszenie jest twardo nastawione co źle wpływa na komfort jazdy ze względu na wysokość jest podatne na boczny wiatr co utrudna jazde a wspomaganie jest mało precyzyjne problemy stwarza elektronika i zawiszenie często sie psuje należ systematycznie kontrolować alternator i sprężarki klimatyzacji są źle zabezpieczone przed środowiskiem zewnętrznym naprawy w aso są drogie ale można je zmniejszyć korzystając z szerokie gamy markowych zamienników w sumie to kiepsko wykończony i drogi jak na kompaktowego vana ale za to trwały i funkcjonalny :lol:

[ Dodano: Sob Kwi 25, 2009 20:35 ]
mam nadzieje ze to ci troche pomoże
pitbullr7

26 Kwi 2009, 07:12

Jest tyle zdecydowanie lepszych samochodów a ty chcesz kupić A classe? Jeśli już tak uparłaś się to proszę ciebie nie kupuj tylko w automacie ,pękają kosze oraz nawalają komputery (koszt 4500 zł)Pamiętaj o tym ,że nie naprawisz pewnych uszkodzen poza ASO Mercedesa gdyż samochod jest obwarowany rozwiazaniami patentowymi(wlaśnie te skrzynie)Nie kupuj tego pseudo Merasia jest tyle lepszych bryczek! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Kwi 2009, 08:15

PhantomASA1 napisał(a):Jest tyle zdecydowanie lepszych samochodów a ty chcesz kupić A classe? Jeśli już tak uparłaś się to proszę ciebie nie kupuj tylko w automacie ,pękają kosze oraz nawalają komputery (koszt 4500 zł)Pamiętaj o tym ,że nie naprawisz pewnych uszkodzen poza ASO Mercedesa gdyż samochod jest obwarowany rozwiazaniami patentowymi(wlaśnie te skrzynie)Nie kupuj tego pseudo Merasia jest tyle lepszych bryczek! :wink:

np. jaki? Jestem kobieta, samochod potrzebny jest mi jako srodek transportu do pracy, pokonuje ok 200 km dziennie.musi miec klime. zadnych wielkich rodzinnych aut.....

P.S. jestem zakochana w Aklasie ;)
gigi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Przeszkody do pokonania - dziury, zwierzęta, piesi
    Jazda wymaga od kierowców dużej czujności i uwagi, zwłaszcza, jeśli na drodze mogą spotkać pieszych czy zwierzęta. Zderzenie z nimi może skończyć się dla nich tragicznie. Dlatego ważne, aby zawsze być przygotowanym ...

26 Kwi 2009, 08:43

Ja też jestem zakochany w Mercedesach ale przez A classe byłem bliski odkochania się :wink: ,ten stan jednak przetrwał ale tylko dzięki tym starszym modelom,współczesnymi modelami nie jestem zachwycony (piękny jest tylko CLS nowa C moze byc).Tym modelem ten koncern udowodnił,że dopiero uczy się budowania małych samochodów ,konkurencja jest daleko ,nie z tyłu..Trzy i poł gwiazdki za całokształt pozostawia go w tyle ,wstyd! :twisted: Najlepszą propozycją w tej klasie bezsprzecznie są TOYOTA Corolla VIII oraz MAZDA 323,FORD FOCUS I, potem AUDI A3,VW GOLF IV,SKODA OCTAVIA, SEAT LEON,OPEL ASTRA II,FIAT STILO JTD (balansujemy na pograniczu kompaktów a klasa średnią)A clasy nie kupuj bo w takim nieudaczniku nie wymienisz nawet sama żarówek z przodu,paluszków nie włożysz taka tam ciasnota,wiadomo gwiazda dziala na wyobrażnię ale jeśli chodzi o ten model to tylko gwiazda,reszta prawie do kitu.Wysokie koszty eksploatacji.Podumaj Drogie Dziewczę albo Droga Pani,który konkurent zacniejszy bardziej by odpowiadał to poradzimy jaki i z jakim silnikiem!No chyba,że miłosć do A(zdecydowanie bez S)jest nie do przezwyciężenia to wtedy poradzimy którego dziada wybrac! :sad:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

26 Kwi 2009, 10:29

ogólnie mercedesy nie są już tak dobre sam miałem klase e i bardzo często jeżdziłem z nią do serwisu i jak gadałem s mechanikami aso merca to każdy narzekał że dużo problemów sprawiają i to każdy model i tak jak kolega wyżej poradził lepiej zapomnieć o klasie a i poszukać coś innego
pitbullr7

26 Kwi 2009, 11:23

Tak, jesli czytam o opiniach fachowcow o A klasie ,ze np.automaty lub komputery strasznie sie w tych modelach psują ,STRASZNIE :shock: To na taki samochód ochota by mi przeszła gdybym miał kupic.Inne klasy Mercedesów współczesnych też nie należą do najlepszych po prostu stwierdzono w koncernie,że samochody ich są przeinżynierowane i firma przez to pójdzie z torbami.Podobno te najnowsze modele znow wrocily na dawne tory ale jak to będzie z elektronika?Zobaczymy,serwisowanie takich samochodów w ASO Mercedesa?Finansowy koszmar,dotyczy to także najnowszych modeli BMW.
PhantomASA1
Forumowicz VIP