07 Gru 2007, 11:49
Juz dlugo zamierzam, ale teraz juz zamierzam konkretnie.... kupic jakiegos diesela z 2001-2002r do okolo 22-24000.
Zastanawialem sie glownie nad:
Alfa 156 kombi - bardzo mi sie podoba to auto aczkolwiek obawiam sie wizyt w serwisie, awarii i cen.
Pozostale NIE kombi
Focus - jednak maja opinie ze gniją
Mondeo III - moze byc ciezko znalezc takiego diesla za taka kase w dobrym stanie - i podobno tez pare podzespolow jak pompowtryski - lubi padac
Laguna II - ale to francuz - jakos sie nasluchalem "nie kupuj francuza" i ogolnie ze nie sa to solidne auta.
Chetnie skorzystam z jakichs rad bo chce juz cos wybrac i kupic, a nie wiem na co sie skusic i jak to bedzi ejak juz kupie - co mnie pozaskakuje najbardziej:/
Please jakies pomysly doswiadczonych kierowcow/mechanikow/posiadaczy powyzszych modeli.
Jezeli u kogos nie najdalej malopolski jest jakis taki godny uwagi samochod - ktos widzial/slyszal/ma - rowniez chetnie sie o tym dowiem i podjade ogladnac, bo wiekszosc interesujacych jest na drugim koncu polski:/
Nie wiem co innego mogloby jeszcze byc...moze Carisma? ale tutaj pewno tez drogo w sklepach jak padnie...a jak juz kupie to niech to jakis czas mnie powozi