Płyn do wspomagania kierownicy...

29 Lis 2006, 22:41

Czy można mieszać dwa rózne płyny ?? Nie wiem jaki płyn jest wlany obecnie a chciałbym dolać... mozna ? Pozdrawiam
mieczkos997
Nowicjusz

Auto: nie mam

29 Lis 2006, 22:45

Jeszcze jedno pytanko... Mam obecnie akumulator 50 .Czy moge wsadzic 55 (gdyż jest nowy) ?? Nie grozi to jakąś awarią ?? Mowa o samochodzie Fiat Siena 1.4 Pozdrawiam
mieczkos997
Nowicjusz

29 Lis 2006, 23:11

Witam,
W twoim aucie zalecany olej do wspomagania to "Dexron II" do całego układu wchodzi go 0,65 litra. Jeżeli chodzi o pojemność to w 1.4 były chyba orginalnie 40-45Ah natomiast w 1.6 55-60Ah. Jak włożysz akumulator z za dużą pojemnością to będzie nie doładowany, najlepiej sprawdzić jakie pojemności obsłuży alternator 8)
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

30 Lis 2006, 06:44

Dziekuje bardzo za pomoc :wink:
mieczkos997
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
    Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...