Po kupnie Vectry B pare problemow i pytan

24 Gru 2011, 19:41

witam. Mam pare problemow po kupnie Vectry B 99r. Pierwszy to taki, jest zmieniarka na pfyty , podlaczona ,wszystko elegancko tylko ,ze wyswietla mi sie na komputerze CD safe ?? Jak rozwiazac ten problem ? Nastepna sprawa to centralka . Jak zamykam samochod to zamyka sie i od razu otwiera , zamyka i otwiera , czasami go zamkne za 3 lub 4 razem . I takie jeszcze jedno pytanie ? Mam kierownice wielofunkcyjna, jakbym chcial zmienic radio to musze jakies specjalne dobrac zeby to dzialalo ???Aaa i jeszcze jedno , mam podlaczona zmieniarke CD blaupunkta tylko ,ze po wlaczeniu wyswietla mi sie na komputerze CD SAFE ??
Redeye7
Początkujący

Miejscowość: Izbica Kujawska

28 Gru 2011, 00:24

problem z cd safe rozwiazany. Wiecie cos co do reszty
Redeye7
Początkujący

28 Gru 2011, 11:24

Redeye7 napisał(a):Jak zamykam samochod to zamyka sie i od razu otwiera , zamyka i otwiera , czasami go zamkne za 3 lub 4 razem

Sprawdź po kolei czy wszystkie zamki zamykają się bez problemów. Raz już widziałem taki problem jak jeden mechanizm zamykania był nie sprawny i przez to nie pozwalał zamknąć pozostałych zamków. Być może podobnie jest u ciebie.

Redeye7 napisał(a):Mam kierownice wielofunkcyjna, jakbym chcial zmienic radio to musze jakies specjalne dobrac zeby to dzialalo ???

Najlepiej oryginalne, ale wiem że jest też możliwość podłączenia innych modeli trzeba do tego dobrać odpowiednie przejście/kostki (iso). Tylko trzeba pamiętać że radyjko musi mieć możliwość sterowania zdalnego.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

03 Sty 2012, 14:44

narazie sprawdzam poziom oleju. Jakby żarla olej to co proponujecie na poczatek zrobic ? Sprzedaz samochodu nie wchodzi w gre bo chce nim jezdzic pare lat
Redeye7
Początkujący

05 Sty 2012, 20:10

*Sprawdzić ciśnienie sprężania
*Sprawdzić ciśnienie oleju
*Wymiana pierścieni i przegląd/remont/głowicy
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

08 Sty 2012, 14:53

dzieki wielkie za pomoc
Redeye7
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczna Toyota C-HR i model IZOA
    Toyota zaprezentowała na targach Auto Shanghai 2019 dwa nowe modele elektryczne. Nowa Toyota C-HR oraz spokrewniony z nią model IZOA to pierwsze samochody elektryczne na baterie Toyoty, które zadebiutują w Chinach. ...