Po raz n'ty jakie auto ? ;) do 30k

02 Mar 2014, 13:40

Witam!

Potrzebuję podpowiedzi osób bardziej zorientowanych w temacie. Interesuje mnie zakup auta w granicach 30k (nie musi to być sztywna granica). Autem tym chciał bym podróżować w dużym komforcie z racji pokonywanych kilometrów. Najlepiej żeby było całkiem spore i 'mocne', hak to też podstawa. Najlepiej gdyby radziło sobie dobrze w terenie. O spalaniu chyba nie muszę pisać. Rozumiem, że takie wymagania powodują, że silniki nie będą bardzo ekonomiczne ale chciał bym coś co nie będzie smokiem ;)
Z kaprysów czysto kapryśnych nie chciał bym Niemca ani Francuza. Najchętniej jakiś Japończyk bądź ewentualnie Amerykaniec.

Jeżeli ktoś ma pojęcie jakie autko mogło by mi się spodobać bardzo proszę o sugestie.

Z góry wszystkim dziękuję ;)
satori
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 12 2007
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Honda Prelude
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

02 Mar 2014, 15:50

Honda CR-V w dizlu 2.2 bedzie i oszczędne i wystarczająco mocne dla normalnej jazdy. Teren jak juz lekki. Inaczej jakas większa Toyke.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

03 Mar 2014, 19:55

No więc chyba Honda będzie najlepszym wyborem. Zastanawiałem się jeszcze nad Toyotą Land Cruiser ale pomimo jej 'legendy' Honda wygrywa ekonomią no i rzecz oczywista stosunkiem ceny do rocznika.
Dziękuję za podpowiedź :piwo:
satori
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 12 2007
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Honda Prelude
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...