Po zmianie telefonu na inny smsy przychodzą na stary

11 Lip 2022, 07:53

Czy ktoś zna się na telefonach?
Rozbiłem wyświetlacz w swoim hłałeju, widzę co jest wyświetlone ale obsługa jest praktycznie nie możliwa, kupiłem więc drugi, przełożyłem więc kartę i przelogowalem konto google. Problem w tym że smsy cały czas przychodzą na ten start telefon a nie na nowy, jak to w ogóle możliwe? Już pominę fakt że nie mogę też odzyskać numerów notatek itd.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lip 2022, 08:58

Kao napisał(a):Problem w tym że smsy cały czas przychodzą na ten start telefon a nie na nowy, jak to w ogóle możliwe?
Dziwne bo po wyjęciu karty sim telefon nie łączy się z usługami operatora i nie ma też numeru.

Przełożyłeś kartę sim czy kartę pamięci?

Możesz dzwonić z nowego telefonu?

Kao napisał(a):Już pominę fakt że nie mogę też odzyskać numerów notatek itd.
Niektóre numery zapisane są na karcie sim więc po jej przełożeniu powinny automatycznie pojawić się w nowym telefonie. Notatki to już inna sprawa i w ten sposób ich nie odzyskasz. Jeżeli miałeś kopię danych w chmurze google to na nowym telefonie powinna być opcja przywrócenia danych.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

11 Lip 2022, 09:50

Kartę sim przełożyłem, miałem kopię danych ale tylko po części więc co niego odzyskałem ale to tylko cząstka.
Dzwonić, mogę i do mnie też można Dzwonić ale sms nie odbieram, nawet jak przepuśćmy piszę do Ciebie sms to powrotny dostaję na tamten telefon ale tylko gdy jest na wi fi, gdy jest offline u wysyłającego pokazuję się "odbiorca jest offline wiadomość zostanie dostarczona jak będzie online ale możemy przełączyć na wiadomość sms i wtedy już przychodzi na nowy. Nie wiem czy jasno to tłumaczę.....
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

11 Lip 2022, 10:21

Kao napisał(a):"odbiorca jest offline wiadomość zostanie dostarczona jak będzie online ale możemy przełączyć na wiadomość sms i wtedy już przychodzi na nowy
Hm... to nie możesz tak zostawić przełączonego na SMS? Być może aplikacja od smsów ma wpisany numer telefonu i łącząc się przez internet pobiera i wysyła wiadomości stąd takie problemy tzw. wifi calling.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

11 Lip 2022, 11:19

ArteK napisał(a):Hm... to nie możesz tak zostawić przełączonego na SMS?
to zależy od wysyłającego a nie odemnie. Dla mnie było jasne i logiczne że rozmowy i sms są za pośrednictwem karty a nie aplikacji zapedzanej internetem, wychodzi na to że teraz nowsze tel mają wiadomości jako aplikację która działa na zasadzie messenger itp, można wysyłać za pośrednictwem SMS ale trzeba się do tego przyłożyć bo pierwszorzędnie idzie internetowo.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hybryda oczami dziecka
    Hybrydy są dziecinnie proste w budowie i w obsłudze – tak orzekli mali eksperci po dniu spędzonym z hybrydowym Aurisem. Toyota zaprosiła ośmioro małych miłośników motoryzacji do udziału w projekcie "Hybryda oczami ...