31 Sty 2008, 13:05
Co do ostrzeżeń - ostrzeżenia daje się za łamanie regulaminu.Ale zazwyczaj ostrzezenia daje się pisemnie na pw - jest to raczej upomnienie.Jeżeli uzytkownik wytłumaczy się lub przeprosi,czyli zachowa się grzecznie,to na tym się kończy.Natomiast takie ostrzeżenia,które widać na forum przy profilu,dostaje się za naprawdę chamskie zachowanie - ubliżanie innym uzytkownikom,wyzywanie publicznie na forum,przekleństwa itd.
W zasadzie daje się 3 ostrzeżenia.Przy tym 3 sprawa trafia do admina,który podejmuje decyzję czy konto zablokować(blokada IP,żeby ten użytkownik nie mógł się już zalogować),czy usunąć,czy dać jeszcze jedną szansę - wszystko zależy od tego za co forumowicz dostał ostrzeżenia i jak się zachowuje na forum.
Od czasu jak ja jestem moderatorem,to tylko jednemu użytkownikowi,który zachowywał się naprawdę po chamsku,admin zablokował konto i w ostatczności je usunął.Poza tym,chyba nie ma na forum osób,które mają więcej niż 1 ostrzeżenie.I niech tak pozostanie.
Co do pochwał,to pomysł,żeby przyznawał je admin nie wiem,czy wypali.Musiał by on czytać każdy temat w każdym dziale i decydować,czy dany użytkownik forum pomógł autorowi tematu.Byłoby to nieco utrudnione,bo wielu autorów tewmatów,nie pisze,czy i kto mu pomógł rozwiązać problem.Można by tez zrobić tak,że autor przyznaje pochwałę,pisze za co i pochwała ta trafia do admina,a on analizuje,czy ta pochwała się faktycznie należy i ją przyznaje bądz nie.Ale wówczas też musiałby czytać cały temat ze wszystkimi postami i je dokładnie analizować.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...