Pocięta plandeka

10 Paź 2014, 10:24

Siemano. Kolejny raz przecięli mi w Anglii plandekę, a na powrocie Niemiec nie chciał załadować, bo towar się zniszczy. Szare taśmy klejące to lipa, więc musiałem znaleźć warsztat, który ma termiczne klejenie plandek, a z moją znajomością języka zajęło mi to pół dnia... Mieliście takie akcje? Jak już znalazłem warsztat krzyknęli mi 100 EUR... :/ Teraz za parę groszy kupiłem specjalną łatę, którą mogę nakleić na plandekę. Tak na pszyszłosć warto:"H-PLAST Ultra - Zestaw naprawczy do samodzielnego łatania plandek" Może wam się przyda, może nie... 8)
karol80
Obserwowany

Auto: nie mam

21 Paź 2014, 16:34

Współczuję ;/ kiepska sprawa.
Poza tym na smartfonie masz dobre tłumaczenia.
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

30 Sty 2015, 10:31

Chyba nie pozostaje nic innego jak kupić nową. Kupowałem niedawno, bo tez miałem podobny problem, a nie chciałem zbytnio jeździć z taka, szybko i sprawnie zrobili, także polecam.
audi89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 03 2001
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: audi a5

21 Wrz 2015, 19:59

Masakra, a podobno to u nas wandalizm itd :?
Ja mam pomoc z zaufanej firmy więc jak cokolwiek się dzieje to przyjeżdzają i naprawiają usterki itd. Po całej Europie jeżdzą, mają mobilne warsztaty. Lepiej mieć zabezpieczenie na takie wypadki niż potem szukać i się meczyc. Zwłaszcza jak jest tak jak u Cb ze potem towaru nie chca dac
Hyeniek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 1982
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: MAN
Paliwo: Diesel
Typ: Van

30 Gru 2016, 03:53

Otwarte drzwi naczepy (przyczepy) w czasie postoju (odpoczynku), dość skutecznie chronią plandekę przed pocięciem.
Pod warunkiem, że nie wozi się chodliwego towaru.
Rexman
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Mała
Prawo jazdy: 22 02 1979
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw F11
Silnik: M57 D30 313KM.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Lexus CT pojawi się do końca 2017 roku
    Według tajwańskiego portalu U-Car, nowa generacja luksusowego, kompaktowego hatchbacka Lexus CT ma się pojawić jeszcze w tym roku i będzie oparta na tej samej platformie, co najnowszy model Toyoty Prius. Atmosfera medialna ...
    Wyjazd na święta lub sylwestra samochodem
    Jeśli planujesz wyjazd na święta Boże Narodzenia lub sylwestra samochodem, warto starannie zaplanować podróż. Najlepiej zacząć od zatankowania auta i uzupełnienia płynu do spryskiwaczy przynajmniej dzień wcześniej. ...