Początkujące Auto Dylemat Pomocy Audi , Skoda , Opel ??

10 Paź 2014, 22:51

Witam wszystkich i takie pytanie do was mam nie długo będę kupować pierwszy samochód i tu leży problem iż podobają mi się samochody po niżej napisane i nie wiem na co zwrócić uwagę nie drogie w utrzymaniu , części niedrogi żeby były , itp 15 tys przeznaczam na auto

1. Opel Vectra C jaki rok wybrać , silnik , Benzyna - Diesel ? Proszę o opinie

2. Skoda Octavia wersja I jaki rok wybrać , silnik , Benzyna - Diesel ? Proszę o opinie

3. Audi A4 B6 jaki rok wybrać , silnik , Benzyna - Diesel ? Proszę o opinie

i nie wiem na co się zdecydować możecie też auta od siebie zaproponować , bo kupić auto to nie sztuka ale żeby potem nie żałować z góry dziękuje za poświęcony czas i za pomoc
Michał123
Obserwowany

Auto: Nie mam

10 Paź 2014, 23:14

To ja może wypowiem się w sprawie audi A4 B6
jeżeli diesel to 1.9 TDI natomiast benzyna zdecydowanie 1.8T - auto dobre do gazu, z dieslem musisz przeliczyć kiedy i co było wymieniane i kiedy musisz do auta dołożyć - mówię tutaj od sprzęgle, wtryskach, turbinie, licz że przy 250 tys. każda z tych rzeczy ma prawo się zepsuć, 1.8T jest bardzo mało w przyzwoitym stanie,
Sprawdzaj dobrze zawieszenie bo będziesz miał dodatkowe koszty, sprawdzaj w błotnikach ślady korozji bo nawet jak jest oryginał i pełny ocynk może być korozja. Najlepiej podłączyć pod VAGA i zobaczyć jak wtryski się mają i kąt synchronizacji na rozrządzie będziesz wiedział kiedy wymieniany. A jak coś potrzebujesz wiedzieć o A4 pisz śmiało :)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska

10 Paź 2014, 23:25

Za 15k nie kupisz dobrej B6 :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Paź 2014, 23:29

Michał123 napisał(a):2. Skoda Octavia wersja I jaki rok wybrać , silnik , Benzyna - Diesel ? Proszę o opinie

Rocznikiem się nie sugeruj tylko szukaj czegoś w dobrym stanie. Silniki benzynowe dobre do tego auta to 1,8, 1,8T lub 2,0 8V a z diesli 1,9 TDI.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Paź 2014, 23:31

Koniu masz racje w 100%, możliwości finansowych nie przeczytałem :) z takim budżetem można kupić 1.6 które słabo radzi sobie z masą tego auta ale to też raczej z 2001 roku, w słabym wyposażeniu itp.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage wybrany Samochodem Roku 2013
    Nowy, miejski model Mitsubishi Mirage (w Europie znany jako Space Star) otrzymał tytuł "Car of the Year " za rok 2013, podczas gdy Pajero Sport wygrał w kategorii "Najlepszy samochód typu SUV 2WD z silnikiem benzynowym", ...