Pod podwoziem widać dużą zębatkę...chyba coś urwałem?

28 Sty 2008, 20:31

vw polo 1.0 1998r spojrzałem pod silnik i ujrzałem dużą zębatkę wygląda to tak jak by mi ktoś centralnie ukradł jaką osłonę niewiem moze tak ma być mam zrobione szczegółowe zdjęcie mogę pokazać moje gg 968555 proszę o odpowiedz czy tak mogę jeżdzić bo wydaje mi się że niebardzo chociaż niewiem...
kanarczysko
Nowicjusz

28 Sty 2008, 20:33

wrzuc fotke na

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

i daj na forum.
FSOManiak
Początkujący

Miejscowość: Podlasie

28 Sty 2008, 20:50

Może to koło zamachowe? Gdzieś pewnie zgubiłeś obudowę albo coś...
przemandero
Nowicjusz

28 Sty 2008, 22:22

niewiem i niewiem czy tez moze sie tak kręcić na powietrzu bo przy zapalonym silniku kręci się...
kanarczysko
Nowicjusz

29 Sty 2008, 19:48

przemandero zeby widzial kolo zamachowe, to musialby zgubic conajmniej skrzynie biegów :lol: Mowilem zapodac fotke to sie wyjasni...
FSOManiak
Początkujący

29 Sty 2008, 22:21

FSOManiak napisał(a):przemandero zeby widzial kolo zamachowe, to musialby zgubic conajmniej skrzynie biegów :lol: Mowilem zapodac fotke to sie wyjasni...

No nie koniecznie żeby zobaczyć koło zamachowe trzeba zgubić całą skrzynię, żeczywiście mogła spaść osłona od koła zamachowego.

Wrzuć zdjęcia i powiemy Ci co to jest :-)
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...

30 Sty 2008, 12:32

Sorry, ale o jakiej oslonie w Polo mowisz? Przeciez caly dzwon skrzyni akurat w polo nachodzi na sprzeglo i zamach i zakrywa je w calosci. Jest tylko przerwa na rozrusznik i 3 sruby do mocowania w dzwonie skrzyni... Widzialem to na wlasne oczy.
Najprawdopodobniej chodzi mu o alternator, napedzany z paska klinowego, ale poki nie da fotek to nic sie nie wyjasni...
FSOManiak
Początkujący

02 Lut 2008, 09:33

chłopaki niewiem co to za koło ale napewno tak wyglądać to niepowinno a niewiem gdzie moge wrzucić to foto
??? podajcie jakieś darmowe serwery
kanarczysko
Nowicjusz

02 Lut 2008, 09:42

chyba mi sie udało oto to koło!!!!
kanarczysko
Nowicjusz

02 Lut 2008, 09:46

kanarczysko
Nowicjusz

02 Lut 2008, 10:07

to jest koło zamachowe , najprawdopodobniej zgubiłeś osłonę .
poszukaj na allegro lub po złomach . nie jest to jakaś poważna awaria
74
Początkujący

02 Lut 2008, 10:55

Pierwszy raz widze cos takeigo, ale fakt faktem - zamach :)
FSOManiak
Początkujący

02 Lut 2008, 17:31

FSOManiak napisał(a):Sorry, ale o jakiej oslonie w Polo mowisz? Przeciez caly dzwon skrzyni akurat w polo nachodzi na sprzeglo i zamach i zakrywa je w calosci. Jest tylko przerwa na rozrusznik i 3 sruby do mocowania w dzwonie skrzyni... Widzialem to na wlasne oczy.
Najprawdopodobniej chodzi mu o alternator, napedzany z paska klinowego, ale poki nie da fotek to nic sie nie wyjasni...

Widzisz kolega a tak się upierałeś że to nie zamach, a jednak myliłeś się :-)
I kto miał rację? Sie wie!!!

Widzę że simering na wle oliwe puszcza, albo uszczelka pod miską ma nieszczelność :-). Pozdrawiam
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

05 Lut 2008, 11:18

nie ta miska olejowa jest przykręcona na silikonie i tak sie błyszczy (wiem wiem troche fuszerka) ale jak narazie nic nie kapie acha dodam ze te polo to anglik! bo siedze w UK aktualnie
kanarczysko
Nowicjusz