Podczas jazdy temperatura spada prawie do zera

04 Paź 2011, 15:20

Czesc.Pare dni temu wymienilem termostat i czujnik temperatury.Bylo ok przez dwa dni.Potem zapalila sie pomaranczowa kontrolka silnika i temperatura podczas jazdy spada prawie do zera.Jak jade w korku lub stoje to osiaga optymalna temperature.Wentylator sie wlacza.Nie mam pojecia co mam zrobic.Prosze o pomoc.A autko to skoda fabia 1.4
pitekkp1
Nowicjusz

Auto: skoda fabia 1.4

04 Paź 2011, 18:18

Wymieniłeś termostat ............jeśli zakupiłeś tani zamiennik ( wkład z obudową ) to zacząłbym od jego wymontowania i sprawdzenia czy aby się nie rozpadł .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

04 Paź 2011, 19:43

Dzieki ale wlasnie wymienilem czujnik na termostacie i juz jest ok.To jest trzeci i mam nadzieje ze ostatni.
pitekkp1
Nowicjusz

04 Paź 2011, 19:47

A termostat kupilem vw orginal.Jeszcze mam nadzieje ze ten czujnik wytrzyma troche bo jak nie to trzeba bedzie kupic orginala a nie jakies chinskie badziewie.
pitekkp1
Nowicjusz

04 Paź 2011, 21:24

pitekkp1 napisał(a): wlasnie wymienilem czujnik na termostacie i juz jest ok.To jest trzeci i mam nadzieje ze ostatni.

Ja bym sprawdził opór tego czujnika w różnych temperaturach silnika przed wymianą na kolejny. Być może problem tkwi gdzie indziej a nie w kiepskiej jego jakości. Przy temp. 30°C ma mieć 1,5 - 2,0 KΩ , a przy 80°C 275-375 Ω
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster 2018 - komfort i terenowe właściwości
    Nowa Dacia Duster zaprezentowana po raz pierwszy na wrześniowym Salonie Samochodowym we Frankfurcie zaprezentowała całkowicie zmieniony design nadwozia i zaprojektowane od nowa wnętrze. Jest połączeniem komfortu i terenowych ...