Czesc.Pare dni temu wymienilem termostat i czujnik temperatury.Bylo ok przez dwa dni.Potem zapalila sie pomaranczowa kontrolka silnika i temperatura podczas jazdy spada prawie do zera.Jak jade w korku lub stoje to osiaga optymalna temperature.Wentylator sie wlacza.Nie mam pojecia co mam zrobic.Prosze o pomoc.A autko to skoda fabia 1.4
Wymieniłeś termostat ............jeśli zakupiłeś tani zamiennik ( wkład z obudową ) to zacząłbym od jego wymontowania i sprawdzenia czy aby się nie rozpadł .
A termostat kupilem vw orginal.Jeszcze mam nadzieje ze ten czujnik wytrzyma troche bo jak nie to trzeba bedzie kupic orginala a nie jakies chinskie badziewie.
pitekkp1 napisał(a): wlasnie wymienilem czujnik na termostacie i juz jest ok.To jest trzeci i mam nadzieje ze ostatni.
Ja bym sprawdził opór tego czujnika w różnych temperaturach silnika przed wymianą na kolejny. Być może problem tkwi gdzie indziej a nie w kiepskiej jego jakości. Przy temp. 30°C ma mieć 1,5 - 2,0 KΩ , a przy 80°C 275-375 Ω
Dacia Duster 2018 - komfort i terenowe właściwości Nowa Dacia Duster zaprezentowana po raz pierwszy na wrześniowym Salonie Samochodowym we Frankfurcie zaprezentowała całkowicie zmieniony design nadwozia i zaprojektowane od nowa wnętrze. Jest połączeniem komfortu i terenowych ...
Jazda po spożyciu alkoholu - alkoholowy zawrót głowy Zdarzenia drogowe będące wynikiem jazdy po spożyciu alkoholu od wielu lat stanowią przekleństwo polskich dróg. Podjęte przez policję działania przynoszą efekty, ale wciąż jest wiele do zrobienia.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.