Podczas postoju przecieki gdy pada. Seat Toledo

08 Wrz 2011, 11:01

Posiadam Seata Toledo 1.9 TD, 92 rok. Mam uporczywy problem. Gdy pada deszcz i auto stoi na podwórku to gdzieś pod deską rozdzielczą jest przeciek i kapie mi woda na wykładzinę. Kiedyś było to po obu stronach teraz tylko od strony kierowcy i to bardzo mocno. Zauważyłem, że to raczej przeciek w okolicach bezpieczników (na szczęście nie ma jeszcze żadnych zwarć). Sprawdzałem `rynnę` odpływową pod przednią szybą nie zauważyłem dziur ani miejsc ze szczególnie nadmierną rdzą. Posiadam szyber dach myślałem, że może to wina opływów od niego ale gdy go zakleiłem taśmą nic to nie dało.
Czy ktoś się spotkał z takim problemem i zna rozwiązanie?
Ewentualnie proszę o jakiś schemat jak ściągnąć deskę rozdzielczą bo po ściągnięciu pułek i osłon nad nogami nie byłem wstanie znaleźć przecieku.
sever321
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kwidzyn/Bydgoszcz/Czersk
Prawo jazdy: 18 11 2004
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota Avensis T22
Silnik: D-4D 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

08 Wrz 2011, 12:22

sever321 napisał(a):Czy ktoś się spotkał z takim problemem i zna rozwiązanie?

Mam ten sam problem.No moze u mnie min.kapie w tym samym miejscu.Tez mam szyber...Staram sie parkowac prawa stroną nieco nizej i wtedy nie kapie.Niestety ale problemu tego nie rozwiazałem sam... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...