Podejrzane oznakowanie szyb

29 Lip 2017, 12:26

Nie zagłębiając się w szczegóły - kupiłem auto, w którym oznakowanie szyb jest bardzo podejrzane. Samochód jest z 2008 roku. Lewa przednia szyba ma numerek 8, a prawa 7. Tylna lewa 7, a prawa 8.

W taki sposób oryginalnych szyb się nie wstawia, prawda?
Johnay
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 07 1994
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: brak

29 Lip 2017, 12:47

Johnay napisał(a):W taki sposób oryginalnych szyb się nie wstawia, prawda?
A niby dlaczego nie... :?: Samochód prawdopodobnie pochodzi z poczatku roku kal.a więc ma szyby oznakowane tym właśnie kodem jak i tez szyby z ubiegłego roku ktore widocznie posiadł producent w zapasie.Dla mnie to normalka gdyz z tym problemem stykałem sie na codzien/ustalenie roku produkcji/....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Lip 2017, 12:53

nawet jeśli numeracja przebiega "po skosie"? To źle nie świadczy o samochodzie? W samochodzie rodziców dla przykładu występują 2 szyby z innego rocznika, ale są to szyby tylne.

Nie znam się aż tak bardzo na samochodach, nie sprawdzam wszystkich samochodów z którymi mam styczność pod tym względem, dlatego założyłem ten wątek natomiast wydaje mi się, że nigdy nie spotkałem się z czymś takim jak w tym egzemplarzu...
Johnay
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 07 1994
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: brak

29 Lip 2017, 17:31

Nikt nie patrzy czy zakładane są po skosie czy przód tył czy jeszcze inaczej. Szyba to szyba, zakładają jak leci. Nie masz czym się stresować wszystko masz w normie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Lip 2017, 09:42

szyby wiele nie mówią o samochodzie, bo jakby nawet był po wypadku to handlarze często szukają takiej aby pasowała rocznikiem. Inna sprawa, że ktoś może wybić szybę z powodu kradzieży albo zwyczajnie dostanie kamykiem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Lip 2017, 09:53

dzida napisał(a):szyby wiele nie mówią o samochodzie, bo jakby nawet był po wypadku to handlarze często szukają takiej aby pasowała rocznikiem. Inna sprawa, że ktoś może wybić szybę z powodu kradzieży albo zwyczajnie dostanie kamykiem.

Ale to jest następny mit kultywowany przez handlarzy realizowany ochoczo ku uciesze znaffcufff. Więc jak już w 15letnim aucie uda się przełknąć fakt malowania czegoś, perfekcyjnego serwisu w de, spalania w tdi to podkreślają "oryginalne szyby"... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...