Podejrzany

30 Maj 2012, 16:44

Witam, przeglądałem sobie ogłoszenia na otomoto i znalazłem bardzo ciekawe ogłoszenie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
1) cena
2) google translator użyty do opisu samochodu

po rozmowie z bardzo uprzejmym i gadatliwym panem dowiedziałem się jakie są warunki. Mianowicie mam przesłać kserokopię dowodu osobistego i on ten samochód ściągnie za 145 tys zł . Teraz jest w Holandii i nie możemy się spotkać dlatego żadnego zadatku cała kwota po sprawdzeniu samochodu w policji i serwisie.

Śmiać mi się chce jaki oszust. :) Bierze mój dowód i kupuje auto za 500 tys zł i to co moge to pocałować go w d***.

Bądźcie czujni
kris1234
Obserwowany

30 Maj 2012, 19:56

Witam,

Nie jestem pewny czy oszust podający się za Marcina Mądrego ze Złotoryi jeszcze działa bo w zeszłym tygodniu usuną ogłoszenie dotyczące KIA Sportage. Wcześniej oferował Forda Kuga na którego mnie naciągną. Ma konto Inteligo w PKO. Jeśli ktoś został przez niego oszukany proszę się odezwać. Sprawa jest już na policji.
ted
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...