Podlaczenie monitora podsufitowego.

29 Mar 2009, 12:26

Witam Wszystkich. Jest to pierwszy moj post na tym forum. Odwiedzilem juz kilka innych jednak nikt nie udzielil mi jeszcze odpowiedzi na pytanie ktore mnie trapi.
Otorz mam zamiar kupic do samochodu monitor podsufitowy z wbudowanym juz dvd. Nie mam tylko pojecia jak podlacza sie takie cos? Mysle ze montarz tez nie bedzie latwy bo czeka mnie sciaganie podsufitki.
Moze ktos juz ma doswiadczenie w tym kierunku i moze cos podpowiedziec jak sie do tego zabrac i najwazniejsze jak to podlaczyc zeby nic nie spalic?
manexxl
Nowicjusz

29 Mar 2009, 13:06

Ja osobiście proponuję ci taki sprzęt podłaczyć w serwisie i żeby napisali ci to w książce gwarancyjnej i tego sprzętu i ewentualnie samochodu,jeżeli jest jeszcze na gwarancji.Jak podłaczysz sam,to mozesz mieć problemy z ewentualną naprawą w ramach gwarancji.Przeczytaj ją dokładnie,czy producent nie żąda,żeby sprzęt był podłaczony przez fachowca.
A jeżeli nie,to napisz jakie tam masz przewody i od czego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Maj 2010, 14:50

najprosciej pojechac do serwisu, poniwaz jezeli nie posiadasz pod podsufitka metalowej konstrukcji to trzeba ja wspawac. monitory podsufitowe sa dosc ciezkie i byle jak tego nie przymocujesz. a ogolnie bardziej polecam monitor bez dvd, poniewaz nie bedzie mialo co tam sie psuc a dvd mozna puscic z radia samochodowego. dosc duzy wybor tego typu rzeczy masz tutaj http://www.avde.pl/monitory-podsufitowe ... 78_20.html
hassim
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław