Podłączenie radia blaupunkt sc202 w fiat uno

01 Lip 2014, 17:37

Witam Was, jestem posiadaczem samochodu fiat uno 1.0 z 2000 roku w którym nie było radia ( tzn. kiedyś było ja go zakupiłem bez radia ) , w miejscu gdzie powinno ono być, sa 2 przewody od glosnikow przod , 2 od tyl jeden czerwony i jeden czarny + przewód od anteny, nie ma przy tych przewodach kości .

Jestem również posiadaczem sprawnego oplowskiego radia blaupunkt sc202 , jednak radio mam czyste bez kości ani kieszeni, i tutaj jest moje pytanie do Was co mam zakupić i gdzie ? ( czy znajdę te rzeczy na allegro ) , wiem mniej więcej że chodzi o złącze iso ( ale nie mam pojęcia jakie ) , jestem zielony z tego tematu bo zajmuję się nim pierwszy raz a nie chce kupić czegoś niedobrego.

Czekam na odpowiedzi.

Pozdrawiam
lolek2417
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 06 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Fiat Uno
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

02 Lip 2014, 11:40

Poszukaj na forum jest gdzieś opisana kostka ISO. Sprawdź jaki ma złącze na wyjściu radyjko które posiadasz, czy jest to złącze typowo Oplowskie czy ISO. Jeżeli to drugie wystarczy kupić taką kostkę podłączyć odpowiednio kabelki i podpiąć do radyjka. W pierwszym przypadku potrzebna będzie jeszcze przejściówka.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator czasu podróży
    Kalkulator czasu podróży może być przydatny dla osób planujących dłuższe trasy, w tym wakacje, wyjazdy służbowe czy też przeprowadzki. Dzięki kalkulatorowi, można oszacować, ile czasu zajmie dana trasa i zaplanować ...