Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Jak najbardziej można tak zrobić tylko to trochę takie rzeźbienie i lepiej by było zrobić tak jak opisał @Kao czy tak jak powinno być.eden17 napisał(a):I otóż mam takie zapytanie czy dało by radę podłączyć to radio po prostu do przełącznika, którym bym sobie odłączał stały prąd od akumulatora.
Musisz w instalacji do radia gdzieś głębiej znaleźć przewód na którym pojawia się napięcie po zapłonie. Musi gdzieś tam być taki kabel.eden17 napisał(a):problem jest w tym jak to podłączyć żeby nie pobierał prądu.
Teraz tak patrzę ze napisałeś że to takie stare auto więc nie jestem pewien czy była tam instalacja do radia ale wydaje mi się że powinny być wyprowadzone przewody.eden17 napisał(a):Seat Cordoba I CLX 94r.
Jest ono przy odpiętym/wyłączonym radiu czy tylko przy włączonym radiu. Patrząc na piny w kostce powinno ono pojawić się na tym kablu dopiero po włączeniu radia.eden17 napisał(a):napiecie w tym niebiesko-białym kablu wystepuje i wynosi tylko ok. 10V
W takim razie jest to przewód od podświetlenia. Zobacz czy jak włączysz światła to napięcie wzrośnie. Być może napięciem jest terowana jasność podświetlenia.eden17 napisał(a):Napiecie jest przy odpietym radiu przy włączonym zapłonie