Podłączenie radia

16 Sie 2015, 14:14

Witam. Proszę o pomoc. Samochód to Mercedes Benz Sprinter rok 99. Dostałem samochód bez radia. Z kabelkami wyciągniętymi na zewnątrz. Znajomy przyniósł mi radio IcSony IR Ca189BP. Oczywiście też z uciętymi kabelkami. O ile na radiu jest schemat i wiem co jest co mniej więcej to instalacja z samochodu jest dla mnie czarną magią. Co z czym połączyć?

[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
Sebinho
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 11 2011
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Alfica
Silnik: 1.9 JTDM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

25 Sie 2015, 16:44

Musisz najpierw rozpoznać kable w samochodzie bo na radyjku tak jak piszesz schemat jest.

Możesz sprawdzić jakie idą do głośników w drzwiach z jednej dwa i drugiej dwa, więc odpadną ci cztery kable jak je rozpoznasz. Czerwony to może być stały plus, a brązowy plus po stacyjce (trzeba to sprawdzić). Czarny prawdopodobnie będzie (-).

Jak masz problem podjedź do jakiegoś elektryka który szybko ogranie problem i podłączy radyjko.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...