Podłączenie radia

16 Sie 2015, 13:14

Witam. Proszę o pomoc. Samochód to Mercedes Benz Sprinter rok 99. Dostałem samochód bez radia. Z kabelkami wyciągniętymi na zewnątrz. Znajomy przyniósł mi radio IcSony IR Ca189BP. Oczywiście też z uciętymi kabelkami. O ile na radiu jest schemat i wiem co jest co mniej więcej to instalacja z samochodu jest dla mnie czarną magią. Co z czym połączyć?

[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
Sebinho
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 11 2011
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Alfica
Silnik: 1.9 JTDM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

25 Sie 2015, 15:44

Musisz najpierw rozpoznać kable w samochodzie bo na radyjku tak jak piszesz schemat jest.

Możesz sprawdzić jakie idą do głośników w drzwiach z jednej dwa i drugiej dwa, więc odpadną ci cztery kable jak je rozpoznasz. Czerwony to może być stały plus, a brązowy plus po stacyjce (trzeba to sprawdzić). Czarny prawdopodobnie będzie (-).

Jak masz problem podjedź do jakiegoś elektryka który szybko ogranie problem i podłączy radyjko.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Subaru Crosstrek plug-in hybrid - kompaktowy SUV
    Subaru Crosstrek, w Polsce znany pod międzynarodową nazwą Subaru XV, to kompaktowy SUV, który w wersji hybrydowej plug-in jest napędzany silnikiem typu bokser 2,0 l o mocy 138 KM i silnikiem elektrycznym o mocy 120 ...