Podłączenie soboofera z głośników za pomocą konwertera

02 Cze 2017, 15:09

Witam, posiadam samochód Audi A4 B6 z radiem Chorus II, chciałem podłączyć skrzynie basową wyprowadzając sygnał na wzmacniacz z głośników tylnych, najpierw bez konwertera i efekt był taki że głośnik praktycznie w ogóle nie gra tylko słychać takie charczenie, kupiłem konwerter RCA, podłączyłem pod jeden oraz drugi tylny głośnik i efekt jest taki sam, co można zrobić zeby to grało normalnie ?
bladykris20
Obserwowany

Auto: Audi A4 B6 Avant
Silnik: 1.9 TDI 131 KM

03 Cze 2017, 21:33

Napewno zmienić radio bo tego ledwo serie wytrzymuje. No i najlepiej to zrobić to po ludzku czyli radio kable wzmacniacz skrzynia.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lip 2017, 15:57

bladykris20 napisał(a):kupiłem konwerter RCA, podłączyłem pod jeden oraz drugi tylny głośnik i efekt jest taki sam, co można zrobić zeby to grało normalnie ?
Założyć wzmacniacz bo samo radio nie pociągnie takiego głośnika z subwoofera.

Możesz też kupić od razu gotowca czyli np. aktywną skrzynię z wejściem HI-INPUT dzięki czemu można go podłączyć do fabrycznego radia lub radia, które nie ma wyjść przedwzmacniacza RCA.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...