Podmianka - sprzęt grający

12 Paź 2008, 19:11

Witam!
Chciałbym wymienić sprzęt grający w moim golfie II nie mają to być jakieś kosmosy poprzednio było: z przodu sony xplode 13cm 25w rms, z tyłu eliptyczne 4x6 nie pamiętam marki 40w max i to było pod Panasonicem CQ-C1110AN 4x45w. Chcę mątować głośniki tylko w seryjne miejsca nie chce dorabiać paneli itd. (Wiem, że nie montuje się głośników z tyłu). Myślałem o tym: z przodu
[link do oferty na Allegro wygasł]
z tyłu
i to pod wzmacniacz
lub
odtwarzacz pozostaje ten sam jak na razie
Do tego maska i ścianka dzieląca komorę silnika z kabiną zostaną wygłuszone (aby nie było słychać silnika przy wyższych prędkościach;), tylne nadkola dostaną oryginalne obicie VW, zostaną wymienione uszczelki w drzwiach aby usunąć zbędne szumy wiatru (bo już niestety jak to w wiekowych samochodach uszczelki są na tyle zużyte, że szumi w kabinie hehe). Jeżeli macie jakieś propozycje co do głośników lub jakieś przydatne porady to proszę pisać.
serhio
Nowicjusz

Miejscowość: Janowiec Wielkopolski

15 Paź 2008, 20:14

ma ktoś jakąś propozycje?
serhio
Nowicjusz

Miejscowość: Janowiec Wielkopolski

16 Paź 2008, 12:34

Myślę że głośniki powinny ładnie grać. Jeżeli nie masz kasy na jeszcze lepsze głośniki, to narazie te powinny tobie wystarczyć.
Mogę tylko dodać od siebie, że lepszym wyborem jeżeli chodzi o wzmacniacz do głośników, byłby chyba któryś ze wzmacniaczy Blaupunkta.
Jeżeli nie wymieniałeś jeszcze kabli, to zrób to. Kup jakieś porządne kable.
Aha.... Z czasem radzę się zastanowić z wymianą radia:). Może nawet lepszym rozwiązaniem byłoby zakupienie radia zamiast tych wzmacniaczy i głośników na tył.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

29 Paź 2008, 17:44

powiem tak: do przodu dalbym tez glosniki herza z gwizdkami ale 16 - jak nie ma miejsca to na dystanse, zadne 13 nie zagraja lepiej niz 16.
glosniki w tylnej polce calkiem odpadaja bo to nie gra jak powinno...chyba ze wsadzilbys te glosniki w odpowiednia obudowe, poniewaz bagaznik jest zbyt wielka przestrzenia. Zamiast glosnikow na tyl polecalbym jakiegos suba.
wszystko powinno zamknac sie w podobnych kosztach.
no a jak chcesz miec kosmos to wyglusz jeszcze drzwi :)
ktos667
Nowicjusz

Miejscowość: b-b
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wymiana oleju w automatycznej i manualnej skrzyni biegów
    Większość kierowców doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak ważną funkcję pełni olej w samochodzie. Niestety, choć zazwyczaj pamiętamy o konieczności jego wymiany w silniku, zapominamy o skrzyni biegów. Wciąż ...