Podnośnik hydrauliczny żaba

02 Gru 2012, 20:58

Witam,

chcę zakupić podnośnik taki jak w temacie. Będzie on służył do podnoszenia busów typu MB 814. Jak wiadomo są to busy których masa przekracza 3,5t a większość podnośników jakie widziałem miała max udźwig 3 lub 3,5t, więc czy to wystarczy> Bo przecież na podnośniku spoczywa tylko część ciężąru auta, dobrze rozumuję? W ogóle jaką firmę polecacie, żeby był solidny i bezawaryjny - wiadomo chodzi o bezpieczeństwo i tutaj nie ma żartów.

Pozdrawiam !
toro1984
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2002
Auto: Audi A4, 1.9TDI

04 Gru 2012, 11:54

Jak chodzi ci o bezpieczeństwo, to najlepszym jest podnośnik typu hi lift, z tym, że do busa będziesz chyba potrzebował adapter ( taką rureczkę ). Wygląda to tak Bardzo dobre i wygodne rozwiązanie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Gru 2012, 15:46

Albo normalny słupek - są nawet 20 T.. Musi być żaba ??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

19 Lip 2013, 13:38

Powinna być żaba, taki podnośnik będzie idealy.
Elise
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 04 2005
Auto: Audi A4

29 Wrz 2014, 20:12

Najlepszy podnośnik jaki zakupiłem kiedykolwiek to był ten w sklepie internetowym "Podnośnik hydrauliczny żaba JJ-30". Cenowo byłem w szoku, że tak mało, a jakościowo zachwycam się nim do dziś:)
Darro
Obserwowany

Auto: Kia Ceed
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...