Podnośnik tylnej szyby Freelander 2000r

18 Cze 2014, 17:49

Witam serdecznie.

Jestem posiadaczem Land Rovera Freelandera z 2000r, w wersji 3 drzwiowej.
Mam problem z mechanizmem opuszczania tylnej szyby. Otóż przy otwieraniu tylnych drzwi, szyba nie opuszcza się do końca i muszę jej pomagać ręką. Jeśli chodzi o zamykanie po tym fakcie, to jest już wszystko w porządku. Chodzi jedynie o samo opuszczenie jej po złapaniu za uchwyt i naciśnięciu przycisku w drzwiach.

Zdjąłem tylną obudowę, uszczelki, zatrzaski i zauważyłem również odlutowany kabel od podgrzewania szyby (już w trakcie naprawy).

Jednak co z robić z niesforną szybą? Coś mi się o uszy obiło, że prawidłowe jej opuszczenie w momencie naciśnięcia przycisku powinno być na 1 cala. Czy to sterownik? Wystarczy sama kalibracja (w trakcie robienia)? Czy może coś w mechanizmie przeskoczyło?

Będę wdzięczny za szybką odpowiedź,
pozdrawiam.
ilfenomeno
Obserwowany

Auto: Freelander
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

19 Sie 2014, 19:52

również mam freelandera 5 - cio drzwiowego - ale mam problem bo szyba opada po zamknięciu czy to z kluczyka z zamka tylnego czy z przełącznika wewnątrz .pozdrawiam
osr
Obserwowany

Auto: land rover freelander
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...