Witajcie. Trochę więcej wiem ale jeszcze nie wszystko.
Sprawę z podwyższonymi obrotami załatwiłem metodą prób i błędów chociaż przyczyny i zależności do końca nie stwierdziłem.
Mianowicie wiele rzeczy rozkręciłem, czyściłem ,odizolowywałem i zaizolowywałem itd.itd...
"Nastą" rzeczą którą postanowiłem zrobić jeszcze raz była ponowna kalibracja. Odłączyłem akumulator i kalibrowałem ale...na benzynie ,a nie na lpg ! Cały cykl kalibracji tylko na PB!!
1.
kontrolki na 30 sekund
2. wyłączenie kontrolek na 15 sekund
3. kontrolki na 5 sekund i zapalenie silnika
4. czekam bez duszenia gazu na załączenie się wentylatora chłodnicy (dla pewności ze 3 razy).
Przedtem też tak robiłem ale w tym czasie silnik przechodził na lpg...
Różnica jest taka ,że wszystkie podwyższone ,utrzymujące się obroty (oraz zaniżone) wyrównały się do ok 900-1000 po rozgrzaniu się silnika. Poza tym schodzą one płynnie.
Pozostał jeszcze jeden szkopuł.
Podczas jazdy ,kiedy zmieniam biegi, na 2 sekundy podnoszą się lekko obroty i lekko czuć bardziej gazem wokoło.
Najpierw wymieniłem filtry lpg , a teraz sądzę że mam do czynienia z jakąś nieszczelnością. Jakby głośniej silnik było słychać na obrotach powyżej 3000.
Z kanału wydech szczelny.
Dlatego postawiłem diagnozę ,że ta nieszczelność pochodzić może od uszczelki kolektora. Od razu zaznaczę ,że takiej Lagunie jest 1 uszczelka wspólna dla obu kolektorów (wydechowego i ssącego). Taka z 8 otworami.
Dodatkowo i na wszelki wypadek ,kupiłem sobie na w razie czego ,ładny używany kolektor wydechowy (20 zł
![Uśmiechnięty :)]()
) ,gdyby podczas rozkręcania okazało się ,że jest on pęknięty. Oczywiście nową uszczelkę też kupiłem.
Za tydzień zabiorę się do wymiany.
Mam jeszcze pytanie w związku z tym.
Macie jakieś rady i wskazówki co do odkręcania śrub od kolektorów..?
Jak to zrobić żeby nie mieć kłopotów... Pryskacie czymś wcześniej? Luzować na ciepłym czy na zimnym?