REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kacper napisał(a):Próbowałeś odłączać silniczek krokowy podczas pracy silnika na wolnych obrotach?
Kacper napisał(a): przepływomierz nic o nim nie piszesz a z tego co wiem to występuje w twoim układzie dolotowym.
To jak sprawdzisz to daj znaćartur73 napisał(a):przepławka też jest i to będzie kolejny mój ruch
No tak ale to delikatne chwilowe wahnięcia, a u Ciebie jednak coś jest nie tak z obrotami w większym stopniu.artur73 napisał(a):Jeszcze zadzwoniłem do kumpla starego mechanika z 30-letnią praktyką i gadałem mu o hamulcach i obrotach. powiedział ,że tak jest i to zjawisko występuję ,bo jak stwierdził enigmatycznie: "tam bierze od serwa..."
Ja bym nie szukał zależności tylko starał się na benzynie rozwiązać problem bo inaczej rozregulujesz sobie gaz. Przełączaj go na razie po prostu później.artur73 napisał(a):gdzie szukać zależności i przyczyny tego wariowania
Kurcze w sumie wszystko sprawdziłeś co mogło by być przyczyną takiego zachowania. Nie wiem co można jeszcze sprawdzić, może ktoś inny coś...artur73 napisał(a):Nie widzi kompa
A nie masz drugiego na podmiankę? Ciekawe czy on się czasem nie przycina.artur73 napisał(a):Po odpięciu krokowca na gazie i na benzynie 1500 obr. Rozruch wtedy bez problemu.
Pokaż co to za krokowiec . Nie masz tam czasem elektromagnetycznego zaworu powietrza biegu jałowegoartur73 napisał(a):Po odpięciu krokowca