Podpięcie kostek w Astrze 1.6 16V ECOTEC

02 Lis 2012, 20:02

Witam. Mam prośbę, potrzebuję zdjęć lub ewentualnie fachowej porady w kwestii podpięcia kostek w astrze 1.6 16v eco tec. Mianowicie wymieniałem uszczelkę pod głowicą co zmusiło mnie do odłączenia od niej wszystkiego... teraz nie mam bladego pojęcia gdzie podłączyć dwie kostki wychodzące z wiązki koło przepustnicy... Chodzi mi głównie o kostkę wyglądającą jak ta od aparatu zapłonowego i jeszcze jedna obok niej z wejściem na dwa twyki... a i jeszcze dwa małe węrzyki ciśnieniowe dochodzące do kolektora ssącego koło przepustnicy tzn. skąd one wychodzą. Z góry dziękuję za pomoo i wszelkie informacje.
Prochu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 09 1993
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6 75KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Czy opłaca się kupować opony używane?
    Zakup opon z drugiej ręki to tylko pozorna oszczędność. Kupowanie używanych opon i jazda na nich to najgorszy sposób na szukanie oszczędności przez kierowców. Jazda na używkach to za duże ryzyko. Kupujący nic ...