Podpisanie umowy w celu zarejestrowania pojazdu

04 Sie 2017, 17:00

Witam, jestem zielony jeśli chodzi o jakiekolwiek tematy związane z motoryzacją, więc chciałem Was zapytać o pewną rzecz. Mój brat kupił jakiś miesiąc może trochę ponad temu samochód i została spisana umowa sprzedaży, lecz nie był on przerejestrowywany na niego i dalej jest zarejestrowany na starego właściciela. Chcielibyśmy aby mama została właścicielem auta i teraz zasadnicze pytanie.

Czy aby to zrobić powinniśmy spisać kolejną umowę z brata na mamę i pójść z dwiema umowami do urzędu miasta? Czy też pójść do starego właściciela i spisać z nim nową umowę już na mamę? Jak to zrobić żeby nie było problemów przy przerejestrowywaniu?

Z góry dzięki za pomoc.
Vens
Obserwowany

Auto: nie mam

04 Sie 2017, 17:18

Spisać drugá umowę z brata na mamę lub spisać umowę darowizny. Właściciel z dowodu na pewno zgłosił sprzedaż pojazdu więc teraz Twój brat figuruje jako właściciel więc drugiej umowy z byłym właścicielem spisać nie można.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sie 2017, 17:34

Dzięki wielkie za odpowiedź. Temat myślę można zamknąć :)
Vens
Obserwowany

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie samochody mają 6 biegów w benzynie i manualu?
    Jakie samochody mają 6 biegową skrzynię w benzynie? Skrzynia biegów musi być manualna (6 biegów do przodu + wsteczny). Możemy wziąć pod uwagę wszystkie auta, ale generalnie chodzi tu o wszystkie samochody.