Podsufitka brudna od much - jak ją wyczyścić?

30 Lip 2013, 01:17

Witam, mam mały problem. Wybierałem się na ryby i zostawiłem pojemnik z robakami w samochodzie. Przez noc wylęgły się muchy i na drugi dzień była ich cała chmara. Strasznie ubrudziły mi podsufitkę (podsufitka jest jasna - kremowa) i są małe czarne plamki. Ma ktoś jakąś radę czym można zmyć odchody much? Samemu spróbować jakimś preparatem czy jechać na jakąś specjalistyczną myjkę? Próbowałem na myjni parowej, ale nic nie zdziałali. Ma ktoś jakieś rady? Pozdrawiam.
hdd
Obserwowany

Auto: Mazda 6

04 Lis 2020, 00:11

Witam, polecam kanal na youtube pod nazwa 'Chris Fix'. Sa tam filmiki, ktore pokazuja krok po kroku jak w latwy sposob wyczyscic podsufitke, tapicerke, dywaniki, plastiki. Ponizej zalaczam link.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

wojtas1234
Nowicjusz

06 Lis 2020, 20:23

hdd napisał(a):Próbowałem na myjni parowej, ale nic nie zdziałali.
Jak tu nie dali rady to będzie ciężko się ich pozbyć o ile to jest w ogóle możliwe. Preparaty z chemią źle działają na podsufitkę i zazwyczaj po takim myciu po dwóch latach odwarstwia się materiał od gąbki.

Dużo masz tych plam? Możesz wrzucić zdjęcie żeby można było zobaczyć jak to wygląda?

@wojtas1234 patrzyłem na ten filmik i ten samochód we wnętrzu nie jest naturalnie ubrudzony. Niestety widać jak się przyjrzysz że został specjalnie przygotowany na potrzeby tego filmu. Wystarczy spojrzeć na nienaturalnie ubrudzone boczki drzwi czy siedzenia. Widać że brud jest świeży i nie jest wbity w tapicerkę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35