Poduszka Vw Golf III

07 Mar 2010, 00:37

Witam. Jak sprawdzic czy w samochodzie byla poduszka? mam inna kierownice wiec po tym nie moge poznac.
AirP
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

07 Mar 2010, 01:16

w wersjach z poduszką po lewej stronie na desce jest kontrolka (ABS i poduszka, niektóre wersje mają jeszcze kierunkowskazy tam) nowsze wersje miały w zegarach
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

25 Mar 2010, 18:01

To, że jest kontrolka, która nawet działa jak należy wcale nie znaczy o tym, że ta poduszka jest zamontowana. Kontrolka może świecić i gasnąć tak jak powinna, może ją nawet widzieć komputer i pokazywać, ze wszystko jest ok, a poduchy tak naprawdę nie będzie....
Jedynym sposobem jest jej zobaczenie - czyli demontaż kierownicy, schowka, tapicerki drzwi itd. Jak widzisz poduszkę, to jest, a jak jej nie widzisz, to nie wiadomo...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Mar 2010, 18:05

MotoAlbercik napisał(a):Jedynym sposobem jest jej zobaczenie - czyli demontaż kierownicy, schowka, tapicerki drzwi itd. Jak widzisz poduszkę, to jest, a jak jej nie widzisz, to nie wiadomo...
kolega pytał o to jak sprawdzić czy auto miało poduszkę, bo ma inną kierownice, a nie czy ma :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Auris Hybrid - kompaktowy hatchback do miasta
    Pod maską znajduje się silnik benzynowy o pojemności 1,8 litra pracujący w cyklu Atkinsona, który w połączeniu z agregatem elektrycznym oferuje moc na poziomie 136 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą stanowiącej ...