Poduszki Amortyzatora do wymieny??

07 Cze 2011, 20:59

Serdecznie witam wszystkich. W mojej Pumie od pewnego czasu zaczęło skrzypieć tylnie zawieszenie ,oraz podczas jazdy na nie równej nawierzchni czuć bicie, Prawdopodobnie to poduszka amortyzatora, co o tym sądzicie?Kto zainteresowany pomocą niech pisze , wyśle na maila zdjęcia poduszek . Prosze o pomoc , pozdrawiam
jak jeżdżę to nie pije , dlatego jeszcze żyję..
spisiu
Nowicjusz

Miejscowość: Kalwaria

07 Cze 2011, 22:53

spisiu napisał(a):W mojej Pumie od pewnego czasu zaczęło skrzypieć tylnie zawieszenie

Z reguły dolegliwośc taka występuje na tuleji wahacza,belki.Nie słyszalem zeby to dotyczyło amorka...
spisiu napisał(a):oraz podczas jazdy na nie równej nawierzchni czuć bicie,

Nie znam dokladnie rozwiązania tylnego zawieszenia-moze nie pamiętam bo rzadko mam do czynienia z tym modelem a więc spytam się czy tam nie ma przypadkiem drązka stabilizatora.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Cze 2011, 23:49

spisiu napisał(a):W mojej Pumie od pewnego czasu zaczęło skrzypieć tylnie zawieszenie

Najszybszy sposób na zlokalizowanie "skrzypa" to pryskanie np WD40 po kolei i sprawdzanie tulejek, łączników, gniazda sprężyn. Psikasz np na tuleję i sprawdzasz czy pomogło, i tak jedno po drugim.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

09 Cze 2011, 19:40

[link wygasł]

co o tym sądzicie?

[ Dodano: 9 Czerwiec 2011, 19:42 ]
Nie znam dokladnie rozwiązania tylnego zawieszenia-moze nie pamiętam bo rzadko mam do czynienia z tym modelem a więc spytam się czy tam nie ma przypadkiem drązka stabilizatora.... :?: :?:[/quote]

Niema.
jak jeżdżę to nie pije , dlatego jeszcze żyję..
spisiu
Nowicjusz

Miejscowość: Kalwaria