Podwójnie zarejestrowane auto

21 Kwi 2012, 13:16

Sprowadziłem auto z Holandii do Polski jako mienie przesiedleńcze, zostałem poinformowany iż polski wydział komunikacji zajmie się zgłoszeniem faktu rejestracji auta do Holandii , tym samym samochodu nie wyrejestrowałem z Holandii. Wróciłem nim na żółtych tablicach. W Polsce samochód zarejestrowałem bez większych kłopotów 23 marca br.lecz do chwili obecnej auto nadal figuruje w holenderskim RDW i nadal płacę podatek i ubezpieczenie holenderskie. Czy obowiązek wyrejestrowania auta ciąży na mnie? Jeśli tak to jak to zrobić skoro oddałem tablice na których przyjechałem i dowód rejestracyjny. Dziwi mnie również sam fakt że zarejestrowali auto nie wyrejestrowane z Holandii.
danielekkg
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: passat

21 Kwi 2012, 19:34

danielekkg napisał(a): zostałem poinformowany iż polski wydział komunikacji zajmie się zgłoszeniem faktu rejestracji auta do Holandii ,

Zostałeś prawidlowo poinformowany....
danielekkg napisał(a): Czy obowiązek wyrejestrowania auta ciąży na mnie?

Nie...Skoro zdales wszystkie dokumenty do WK w Polsce a wynikało z nich ze samochód nie został wyrejestrowany to obowiązek ten ciązy na WK....Przeciez my sa jedna Europa... :!: :!: :!:
danielekkg napisał(a):Dziwi mnie również sam fakt że zarejestrowali auto nie wyrejestrowane z Holandii.

Niestety my są Europa ale zasciankowa... :!: :!: Pani Basia lub Zosia z okiennka WK olewa przepisy Made in Europa ... :!: :!: Ja na twoim miejscu napisabym pismo do kier.WK o wyjasnienie tego faku oraz zagroz ze zwrócisz się o zwrot $$$$$$$ z tytułu podwojnej opłaty podatku i ubezpieczenia...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014