Pojemny hatchback/ małe kombi do 10tys złotych

23 Mar 2017, 00:22

Witajcie.
Mam 21 lat i szukam następcy mojego wysłużonego Clio.
Tak jak w temacie szukam samochodu, który w razie "przypadku" w przyszłości zmieści rodzinę z małym dzieckiem ;)
Szukam w miarę bezawaryjnego hatchbacka/kombi z silnikiem do 1.8 z możliwością montażu LPG. Na sam samochód mam do wydania równe 10 tysięcy złotych i nie wliczamy w to przeglądu startowego/napraw/OC.
Nie zależy mi zbytnio na dynamice, jeżdżę w miarę spokojnie, zazwyczaj poza miastem lub drogami szybkiego ruchu i zależy mi na tym, żeby autko dało radę rozpędzić się do tych autostradowych 140 km/h i nie więcej.
Zależy mi jedynie na tanim utrzymaniu pojazdu (czytaj: prosty silnik, proste zawieszenie i w miarę dobra blacha)
Typów jako tako nie mam i nie jestem uprzedzony do producentów.
raczekxd
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 04 2014
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Clio 2
Silnik: 1.2 D7F
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Mar 2017, 18:24

Ja widzę tutaj:
Hatchback
Honda Civic VII 1.6
[link do oferty na Allegro wygasł] - jest spory jak na tę klasę

Kombi
Toyota Avensis I przed lift bez zmiennych faz rozrządu
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
    Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...
    Summer Cars Party 2010 / relacja
    Po raz czwarty na płycie lotniska Muchowiec w Katowicach mieliśmy możliwość obejrzeć „Najszybszą imprezę tegorocznego lata”. Na przestrzeni ostatnich sześciu lat w Polsce nastąpił ogromny przełom w dziedzinie ...