Odyssey jest świetna o rozmiar większa od Galaxy. Przestrzeń ładunkowa 2 osoby 245x122cm gdzie towar leży na podłodze na płasko. Tylnia kanapa (3 osobowa) chowa się w bagażnik jest w opcji dzielonej 1/2 osoby zatem mozna ja niezależnie składać.
Bagażnik jest spory ok 800litrów przy wszystkich siedzeniach - Galaxy ok 300litrów.
Fotele środkowe są wyjmowane jednak są bardzo ciężkie. Ja na odzień jeżdżę bez foteli środkowych. Mam 5 miejsc i bardzo duzo miejsca na towar.
Jak chcesz mogę Ci zmierzyć ile jest miejsca czy porobić fotki.
Co do silnika i automatu to jednym słowem bajka mocy zawsze pod dostatkiem.
Spalanie lpg średnio 15litrów doskonałe osiągi 8sek do setki.
Ja swoją Hanie bezpośrednio kupiłem w USA, ale miałem tylko 45tys zł na auto więc kupiłem uszkodzone. Jeżeli masz 100 tysi spokojnie kupisz w pełni sprawną Ody z czystym carfaxem.
Zatem jak jesteś zainteresowany tym autem musisz znać pare kwestii.
Opłaty transportowe ok 3tys zł
Opłaty celne/akcyza 18,6% wartości auta liczone wraz z kosztami transportu + vat
Jeżeli na firmę bierzesz to vat da się przeżyć...
Nie warto kupować Ody w kraju większość aut jest powypadkowa po prostu szkoda czasu na szukanie bo każdy z właścicieli mówi piękne bajki a real pokazuje zupełnie inna historię.
Widziałem kilka Ody i zdecydowałem się ściągnąć.
Jak juz znajdziesz odpowiedni egzemplarz kupuje się carfax i autocheck kosztuje to grosze, ale masz wszystko jasne co do przeszłości i przebiegu auta.
Odpuść wersje Tourning ma specjalne opony i kiepski system kontroli ciśnienia w nich. Sa z tym problemy. Najlepiej celować w wersje EX-L jest bardzo bogato wyposażona.
Jak bys miał pytania to pomogę.
Nowa Ody 11r jest znacznie mniejsza od III.
Co do Sienny niestety jest droższa w zakupie, gabarytowo jest podobna. Niestety silniki ze Sienny gorzej współpracują z LPG trudniejsza/droższa jest regulacja luzu zaworowego w Ody jest na śrubkę. Sienna ma za to 4x4. Jednak ja nie odczuwam potrzeby posiadania
4x4 ośka sobie dobrze radzi ma bardzo dobry system kontroli trakcji.