Pokrowce skórzane a lato/zima

07 Wrz 2011, 18:41

Witam. Myślałem nad zakupem eko-skórzanych pokrowców do swojego samochodu. Od razu powiem, że nie chodzi o "wiejski tuning", ani w ogóle o stylizacje itp. Po prostu mam w domu eko-skórzany fotel biurowy i strasznie fajnie mi się na nim siedzi, pobada mi się też jego wygląd. Co prawda doświadczyłem w lecie, siedząc bez koszulki, że skóra się pociła i "przylepiała" do oparcia, ale w aucie zawsze jeżdżę ubrany, więc to nie jest przeszkodą.

Zastanawia mnie jednak następująca kwestia: czy stojąc parę godzin na słońcu, w lecie, na parkingu, te eko-skórzane pokrowce nie nagrzeją się jak patelnia? I czy w zimie nie będą zimne jak blacha?

PS. Nie jestem pewny, czy to odpowiedni dział, ale ze wszystkich wybrałem ten.
kiryl
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

11 Wrz 2011, 23:10

powiem tak. Osobiście mam w aucie prawdziwą skórę i siedzi się fajnie tak jak mówisz fajnie ma wygląda itd. Tylko że na słońcu w upalny dzień można się poparzyć siadając w koszulce nie mówiąc już o spodenkach czy bez koszulki w szczególności jeśli skóra jest czarna. Jeśli chodzi o zimę to odwrotnie można przymarznąć dlatego na zimę narzucam pokrowce żeby d... nie przymarzła do fotela.
mirko50
Początkujący

Miejscowość: Wola Zarczycka
Prawo jazdy: 13 05 2008
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

13 Wrz 2011, 10:45

Nie polecam. Szybko się wycierają i odgniatają. Z daleka to wygląda ok, ale z bliska tandetnie.
TopRider
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Golf 3, 1.6 75KM

24 Paź 2013, 00:58

Skóra fakt są nieudogodnienia, ale EKO skóra już lepiej sie zachowuje
Polecam
"Pokrowce PRACTICAL - czarny
Długo oczekiwany odpowiednik pokrowca DV Practical (auta dostawcze), tym razem w wersji przeznaczonej do samochodów osobowych. Wykonany z trwałej skóry ekologicznej nowej generacji, nie tylko doskonale ochroni oryginalną tapicerkę Twojego samochodu, ale również efektownie przyda wnętrzu elegancji i stylu. Prawidłowo założone pokrowce są praktycznie nie do odróżnienia od oryginalnego, skórzanego poszycia siedzeń, a efekt ten uzyskujemy za nieporównywalnie niską cenę. Prostota eksploatacji (czyszczenie sprowadza się do przetarcia pokrowca wilgotną szmatką) sprawia, że seria Practical w pełni zasługuje na swoją nazwę. Oczywiście nie zapomnieliśmy o kwestii bezpieczeństwa podróżujących – pokrowiec przewidziany jest do bezpiecznego stosowania na siedzeniach z bocznymi poduszkami powietrznymi (certyfikat PIMOT). Nic dziwnego, że produkt ten cieszy się ogromnym popytem, zarówno na rynku krajowym, jak i wśród klientów zagranicznych.
Pokrowiec zaklasyfikowany został do wyższej klasy PREMIUM i, jako taki, objęty jest dwuletnią gwarancją Kegel-Błażusiak. Produkowany jest w kolorze czarnym, w sprzedaży dostępny oddzielnie na siedzenia przednie (trzy rozmiary M, L, XL) i tylne ( dwa rozmiary M-L, L-XL)."

2 lata gwarancji jak by co.
thbud
Nowicjusz

Auto: MERCEDES
Silnik: 300
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota 222D – sekretna broń Toyoty w WRC
    W 1984 roku Toyota wygrała Rajd Safari Celicą Twincam Turbo. Po zachęcających wynikach fabrycznego zespołu w kilku ostatnich sezonach, Toyota zainwestowała ogromne nakłady czasu, pieniędzy i wysiłku, aby pokazać się z jak ...