Pokrywa zaworów SKV

04 Lut 2021, 11:53

Siema , macie jakieś doświadczenia z pokrywami zaworów SKV ? Muszę wymienić i zaproponowali mi właśnie SKV w pobliskim sklepie .
pawelprus
Nowicjusz

04 Lut 2021, 12:10

Z nimi nie miałem do czynienia , ale z pokrywą NTY już tak i stanowczo odradzam .
tadektadus
Nowicjusz

04 Lut 2021, 12:13

W jakim celu chcesz wymienić pokrywę zaworów i jaki to silnik?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Lut 2021, 12:37

W takim celu ,że auto zaczęło brać więcej oleju oraz mam widoczny wyciek . Poza tym nic się nie dzieje , nie kopci itp. Mechanik polecił albo klejenie albo wymianę . Kleić nie chce , zaproponowali mi w sklepie nową pokrywę i dlatego pytam o jej opinie .
pawelprus
Nowicjusz

04 Lut 2021, 13:13

Poczytaj opinie, sprawdzona i dobra marka :ok:
Promot
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Seat Ibiza III
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

04 Lut 2021, 13:15

pawelprus napisał(a):auto zaczęło brać więcej oleju oraz mam widoczny wyciek
Jeżeli jest pęknięta to warto ją wymienić jak nie to wystarczy pewnie nowa uszczelka pod pokrywę zaworów i po sprawie. Zwiększony pobór oleju nie ma nic wspólnego z pokrywą zaworów chyba że przez nią bezpośrednio wycieka olej.

Z tego co napisałeś wnioskuję że musi być pęknięta. Porównaj cenę nowej i używanej zobaczysz co ci się opłaca. Pokrywa zaworów nie zużywa się. Te które kupujemy w zamiennikach mogą być gorszej jakości niż oryginał.

Nadal nie podałeś jaki to silnik. Może masz zdjęcie jej uszkodzenia to wrzuć jako załącznik zobaczymy jak to wygląda.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...

17 Lut 2022, 12:24

Auto VW Passat 1.9 TDI 2002r. Zdjecia nie mam, założyłem jak w tytule i odpukać mam spokój
pawelprus
Nowicjusz

20 Maj 2024, 14:41

@pawelprus - jeździsz jeszcze tym passatem ? Jak ta pokrywa z SKV po dwóch latach ? Dalej możesz ją polecić czy coś się podziało ? Kupiłem okazyjnie dwa tygodnie temu passata z 2003 r i próbuje go doprawdzić do sprawności. W pierwszeństwie zabieram się za silnik, napęd, później hamulce i zawieszenie a na końcu za blacharkę.
waldgaw
Nowicjusz

21 Maj 2024, 12:33

Jeśli nie możesz kupić OE to SKV chyba dobra marka. Nie widziałem nawet na oczy nigdy ich pokrywy, ale jeśli jest to ta sama jakość co ich piasty i hamulce to problemów z nią mieć nie będziesz.
leszczzz
Nowicjusz