Połączenie android auto z dodge journey 2018 GT

13 Cze 2022, 09:18

Cześć,
Widziałem różne informacje w internecie, ale jeszcze nie udało mi się podłączyć z android auto. Może jakaś aktualizacja aa coś zepsuła.

Czy ma koś podłączony aa z dodge journey, lub wie jak to zrobić ? kiedyś widziałem poradnik z wymianą jednostki pod wyświetlaczem (nie mogę teraz tego znaleźć).
ldziadziak
Obserwowany

13 Cze 2022, 09:56

Którą wersję systemu Uconnect posiadasz?

W wersji 4 możesz nie zawsze połączysz się bo nie wszystkie wersje obsługują Apple CarPlay lub integrację z Android Auto, jednak w przypadku 5 nie powinno być problemu. U Ciebie powinna być ta nowsza wersja bo masz auto z 2018 roku ale sprawdź dokładnie co tam siedzi. Na pewno przed 2016 rokiem system ten nie obsługiwał połączenia z Apple CarPlay i Android Auto.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Cze 2022, 10:07

Na window sticker od mojego samochodu mam
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

W instrukcji uniwersalnej dla tego rocznika jest panel 4.3, 4.3s i 8.4 uconnect 3/3 z nawigacją.

Tylko mój panel 8.4 nie ma nawigacji.

Gdzie mogę sprawdzić w jakiej wersji mam uconnect ?
ldziadziak
Obserwowany

13 Cze 2022, 10:53

ldziadziak napisał(a):Gdzie mogę sprawdzić w jakiej wersji mam uconnect ?
Wychodzi że 3. Podałeś -> "Uconnect® 3"

Wychodzi na to że nie da się połączyć bo system tego nie przewiduje. W wersji 4 była możliwość w niektórych modelach z nawigacją. Jednak w 3-ciej raczej nic z tym nie zrobisz.

Zerknij sobie tu https://www.dodge.com/uconnect/features/phone.html tylko nie wybieraj wersji polskiej bo przekieruje Cię na zupełnie inną stronę bez tych informacji co w wersji USA.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35