Polećcie jakieś strony z autami z niemiec

28 Wrz 2014, 12:50

Witam czy moglibyście podać jakieś ciekawe stronki z autami z niemiec, żeby auta były w miarę tanie ale nie jakiś szrot. Może ma ktoś jakies kontakty w niemczech . Bo na typowych srtonach np mobile.de to auta sa stosunkowo drogie , a przecież skądś ci handlarze muszą brać te tanie auta.
Mateusz94
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Wrz 2014, 21:24

Mateusz94 napisał(a):Bo na typowych srtonach np mobile.de to auta sa stosunkowo drogie , a przecież skądś ci handlarze muszą brać te tanie auta.

Handlarze handlujący autami z Niemiec to przeważnie kupują rozbite samochody za grosze i składają je i sprzedają w Polsce jako bezwypadkowe. Teraz to niemcy cenią się dobre auta potrafią być tam droższe niż w Polsce. Jak chcesz tanie dobre auto z Niemiec to poszukaj samochodu po drobnej stłuczce typu uszkodzony zderzak, rozbita lampa i jest poza tym w dobrym stanie i napraw je sobie w Polsce bo takie auta najbardziej opłaca się ściągać z Niemiec.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Wrz 2014, 22:41

To podajcie jakieś adresy stron gdzie mozna na coś fajnego trafić :)
Mateusz94
Nowicjusz

29 Wrz 2014, 11:09

mobile.de
autoscout24.de
Silu
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: E46, CX-7
Silnik: M54, 2.3 Tubo DISI
Paliwo: Benzyna

29 Wrz 2014, 14:07

Silu - autor temu na początku odrzucił "mobile.de".

http://www.interauto.pl/auto-gieldy - zobacz tą stronę.
Kieł
Stały forumowicz

29 Wrz 2014, 19:36

krzysiek4000 napisał(a):Handlarze handlujący autami z Niemiec to przeważnie kupują rozbite samochody za grosze i składają je i sprzedają w Polsce jako bezwypadkowe. Teraz to niemcy cenią się dobre auta potrafią być tam droższe niż w Polsce. Jak chcesz tanie dobre auto z Niemiec to poszukaj samochodu po drobnej stłuczce typu uszkodzony zderzak, rozbita lampa i jest poza tym w dobrym stanie i napraw je sobie w Polsce bo takie auta najbardziej opłaca się ściągać z Niemiec.

Popieram, nie wiem co jeszcze trzeba dodać w temacie... Można też kupić z uszkodzeniem mechanicznym np. padnięty silnik bo dla niemców to koniec świata i oddają samochód za grosze.

Generalnie handlarz potrafi znaleźć dobry i tani samochód w niemczech ale gdy szuka go dla siebie + z miesiąc mu to zajmie co najmniej. A na handel to bierze pierwsze lepsze padło, byle było tanie.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

29 Wrz 2014, 20:03

Vermin napisał(a):Generalnie handlarz potrafi znaleźć dobry i tani samochód w niemczech ale gdy szuka go dla siebie + z miesiąc mu to zajmie co najmniej. A na handel to bierze pierwsze lepsze padło, byle było tanie.

Dokładnie to miałem na myśli pisząc mój post. Dodam jeszcze, że jak szuka auta na handel to kupuje pierwsze lepsze padło tylko byle było tanie i było dość popularne żeby szybko zeszło.
Również Pozdrawiam :)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

24 Lut 2016, 17:20

W internecie możesz znaleźć firmy, które pomagają sprowadzić samochód z Niemiec. Szczególnie polecam te z siedziba w Niemczech, znają się lepiej na rynku niemieckim i umieją wynegocjować lepsze ceny. Mój znajomy ostatnio sprowadził przez taka firmę, miała w nazwie manager, i jest bardzo zadowolony. Takie samochody są sprawdzone technicznie, mają lepsze wyposażenie, autentyczny przebieg i wiesz co masz. I nie są takie rozwalone jak te jeżdżone po tych polskich drogach. Jak będziesz chciał sam sprowadzić samochód, to znajdziesz tam też wszystkie potrzebne do tego informacje i na co uważać, żeby się nie dać zrobić w balona.
Samochodzik16
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 08 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: VW Scirocco
Silnik: 2.0 l TDI
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

17 Cze 2016, 09:49

Jeżeli umiesz trochę po niemiecku, to możesz spróbować sobie sam sprowadzić. Cały dokładny opis znajdziesz na stronce auto-manager.eu. Oni też pomagają sprowadzić, sam jeszcze nie korzystałem, słyszałem tylko, że są w porządku, ale udostępnili wystarczająco wskazówek, jeżeli ktoś zdecyduje się na samodzielne sprowadzenie auta z Niemiec.
MAREK38
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 1996
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: VW Caddy

05 Sie 2017, 08:55

Szukając dla siebie samochodu korzystałem z wielu stron. Jednak najlepsze rezultaty uzyskałem dzięki aplikacji powiadamiającej. A Wiecie dlaczego? Bo mogłem ją połączyć z wszystkimi popularnymi portalami aukcyjnymi, a później otrzymywałem powiadomienia spełniające moje oczekiwania. Dzięki temu już nie musiałem od nowa wertować wszystkich stron, więc z czystym sumieniem mogę takie rozwiązania zaproponować również Wam :D
pabl12o
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 04 2000
Auto: Kia